TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TURK Parti’den suç duyurusu

TURK Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Süleyman Şah Türbesi'nin, İŞİD tehdidi gerekçe gösterilerek gece yarısı operasyonuyla boşaltılıp, bombalanması üzerine AK Parti Hükümeti aleyhine suç duyurusunda bulunacaklarını ve operasyonu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Özgüç, “Meclis kararı olmadan vatan toprağını verenlerden yargı önünde hesap soracağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TURK Parti’den suç duyurusu

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

TURK Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonu, “Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir askeri ve stratejik  rezalet” olarak yorumladı ve bu operasyona izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. 

“BÖYLE REZALET GÖRÜLMEDİ”

Özgüç, “İki ülke arasında savaş varsa bir ülke bir başka ülkenin toprağına saldırır, askerini tahliye ettiği yeri sahiplenir, bayrağını diker. Sahiplendiği bölgedeki stratejik binaları da ya imha eder ya da yeniden formüle ederek kullanmaya başlar. Ancak bugün Türkiye, dünyada eşi benzeri görülmemiş biçimde kendi toprağını tahliye etti. Bunu yaparken de sadece kendi toprağını değil, manevi açıdan büyük değer taşıyan türbeyi kendi askerine imha ettirdi. Dünya tarihinde böyle tersine akseden bir askeri operasyon görülmemiştir. Bu kabul edilemez rezaletin hesabını soracağız” dedi.

“MECLİSE SORMADAN VATAN TOPRAĞINI VERDİLER”

Süleyman Şah Türbesi'nin bırakılmasının vatan toprağını terk etmek olduğunu dile getiren Genel Başkan Özgüç, “Bu işin stratejik ve askeri bir rezalet olmasının yanında aynı zamanda hesabı mutlak sorulması gereken hukuksuzluk tarafı da mevcut. Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk kez toprak kaybetti. Caber Kalesi’nin terkedilmesi, Sivas’ın, İzmir’in, Erzurum’un, Edirne’nin, Trabzon’un ya da Diyarbakır’ın terkedilmesi ile aynıdır. TBMM’den izin alınmadan yapılan bu operasyon sonucu kaybedilen toprağımızın hesabını yargı önünde soracağız” diye konuştu. 

“TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİLER”

AKP hükümetinin bu operasyonla aynı gece meclisi ikinci kez hiçe saydığını dile getiren TURK Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç şunları söyledi. “İç Güvenlik Yasası'nın ilk bölümünü meclisi hiçe sayarak geçiren AKP hükûmeti adeta sıkıyönetim ilan ederken, aynı saatlerde kendi toprağını kendi askerine bombalatarak, bir kez daha tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Biz de tarihe ve Yüce Türk Milleti'ne karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere suç duyurusunda bulunuyoruz.”

TURK Parti’nin, Süleyman Şah operasyonuyla ilgili olarak yaptığı suç duyurusuna ilişkin açıklama şöyle: “Türkiye ile Fransa arasında 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara antlaşmasının 9. Maddesi ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşmasının 3. Maddesi ile ‘Osmanlı Sülalesinin kurucusu OsmanGazi’nin dedesi Süleyman Şah’ın, Caber Kalesi’nde bulunan ve “Türk Mezarı’ ismiyle belirli türbesi müştemilatı ile Türkiye’nin malı olmuş ve Türkiye oraya muhafızlar koymuş ve Türk Bayrağı’nı çekmiştir.

Yukarıda anılan sözleşme maddeleriyle sabit olduğu üzere Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun bulunduğu Karakozak Köyü, Türk toprağıdır. Bu durum 22 Şubat 2015 tarihine kadar sürmüş ancak bugün itibariyle AKP Hükümeti tarafından, Türk Ceza Kanunu’nun 302. Maddesi ile düzenlenen, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçu işlenmiştir.

Bu madde ve devamı maddelerine göre; ‘Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.’

Bunlarla beraber; uluslararası antlaşmaların uygulanması usullerinin düzenlendiği 1969 Viyana Konvansiyonu ihlal edilmiş; 1982 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edilmiştir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.