TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Şirince St. John Kilisesi restore edilecek

Her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan tarihi Rum evleriyle ünlü Şirince’deki St. John Kilisesi'nin restore edileceği açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2015 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarihi Şirince St. John Kilisesi restore edilecek

Selçuk ilçesinde, Şirince St. John Kilisesi, İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliği arasında imzalan protokol kapsamında 24 Şubat 2015 tarihinde restorasyon yapım ihalesine çıkıyor. St. John Kilisesinin restorasyon için harcanacak giderler İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan alınan fonla karşılanacak. Selçuk’a bağlı Şirince mahallesindeki St. John Kilisesi’nin kontrollüğünü İzmir Rölöve Anıtlar Müdürlüğü ve Selçuk Belediyesi teknik ekiplerince yürütülecek.

DAHA SAĞLIKLI OLACAK

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, St. John Kilisesi’nin ihalesine önümüzdeki günlerde çıkılacağını ifade ederek, “Birçok yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin uğrak yeri olan Şirince’deki St. John Kilisesi’nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlayacağız. Hıristiyan ve özellikle Katoliklerin çok sık ziyaret ettiği kilisenin daha sağlıklı bir hal alması ve burada ibadetlerini gerçekleştirmeleri bizim için önemlidir. Kilisenin restorasyonu için İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan talep ettiğimiz fondan gelecek olan para ile karşılanacak. İnanç turizmi konusunda hızla ilerleyen kentimizin bu önemli alanlarında başlattığımız çalışmalarımız İzmir Valiliğinin desteği ile hızlı bir şekilde sonuç alacaktır” dedi.

İHALEYE ÇIKILIYOR

Şirince’deki çalışmaların önümüzdeki yaz başlayacağını kaydeden Başkan Bakıcı, Şirince Çarşısında yapılması planlanan Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.