TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dilenenler değil direnenler kazanacaktır!”

Eğitim Sen İzmir Şubeleri Bayraklı Adliyesi B kapısı önünde, “Tasfiye edilen okul müdürlerinin Anayasa Mahkemesi’ne Başvuruları”na ilişkin basın açıklaması düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2014 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Dilenenler değil direnenler kazanacaktır!”

DİLEK BAKIRKAYNAK

Dershaneler yasası olarak çıkartılan 6528 sayılı torba yasanın eğitimin ve eğitim emekçilerinin tam bir tasfiye yasası olduğunu belirten Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına basın açıklaması yapan 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, yaratılan algının aksine eğitimi ve eğitimcileri kıyımlar, baskılar sonucu teslim alma, yandaş örgütlenme dışında sendikal örgütlülük bırakma yasası olduğunu dile getirdi.

Başkan Uğurlu, eğitim yöneticilerinin görevlendirilmesi sürecinin tasfiye ve kadrolaşma hareketine dönüştüğünü ifade ederek, yaptığı basın açıklamasına şöyle devam etti, “ Eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelikte belirtilen puanlama sistemi, MEB’in eğitim yöneticilerini belirlerken işi şansa bırakmak istemediğini göstermiştir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde tamamı siyasal kadrolardan oluşan üst düzey yöneticilere yüzde 60, sınırlı sayıda okul bileşenlerine ise yüzde 40 puanlama imkanı verilerek, eğitim yöneticisi olarak görevlendirileceklerin 75 puan alması şartı getirilmiştir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi sürecinde siyasi ya da sendikal referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır” dedi”

“ZİNCİRİN FARKINDAYIZ”

“Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı şunu bilmelidir ki, boynumuza geçirilmek istenen zincirin farkındayız” diyerek açıklamasına devam eden yapan 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, “Eğitim Sen olarak hükümet ve MEB’in gerek toplumsal yaşamda, gerekse eğitimde hayata geçirmeye çalıştığı dayatmacı, anti-demokratik ve bilim dışı politika ve uygulamalar karşısında sessiz kalmayacağımız, demokratik tepkimizi her platformda göstermeye devam edeceğimiz bilinmelidir. Tasfiyeye maruz kalan müdür arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesine iletilmek üzere itiraz dilekçelerini verecekler. Bugüne kadar haklı mücadelemizden kimse bizi vazgeçiremedi, vazgeçiremeyecektir. Dilenenler değil, direnenler kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.