TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKUR Karabağlar’da ‘mobbing’ skandalı

Türk Büro-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nebi Yay, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Karabağlar Hizmet Merkezi’nde sendikalı çalışanlarına mobbing yapıldığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İŞKUR Karabağlar’da ‘mobbing’ skandalı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Türk Büro-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Karabağlar Hizmet Merkezi’nde mobbing uygulandığını iddia ederek, İzmir Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bu duruma tepki göstermek ve basın açıklaması yapmak üzere toplandı. Basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Nebi Yay, Şube Müdürü Ünver Ünver ceza alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

“LİYAKAT YOK SAYILIYOR”

Türk Büro-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi Başkanı ve üyeleri İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Karabağlar Hizmet Merkezi’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Ünver Ünver’in aralarında Türk Büro-Sen İzmir 1 No’lu Şube çalışanlarının da bulunduğu kurum çalışanlarına sendikal ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla İzmir Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Nebi Yay, hizmet merkezinde hiçbir gerekçe göstermeden yer değişiklikleri yapıldığını belirterek, “Personele mobbing uygulanıyor. Liyakat yok sayılıyor. İş ve Meslek Danışmanları ile memurlar arasında ayrımcılık yapılıyor. Şef olarak görev yapan Yusuf Şanal’a hakaret ediliyor. Ünver Ünver, İMD olarak çalışan Fatma Kuzu’yu kendisine asistan yapmış ve Kuzu’yu kendisinden sonra gelen kişi olarak ilan etmiş, kurumdaki şefleri Fatma Kuzu’nun emrine vermiştir. Çalışma barışını yerle bir etmiştir. Sosyal medya hesaplarından, ‘Karabağlar İŞKUR’u, AK İŞKUR’ yapacağını söylemiştir” diye konuştu.

“İŞKUR’A SORUYORUZ”

İŞKUR’a soruyoruz diyen Yay, “Şube müdürü Ünver Ünver, İMD olarak çalışan Fatma Kuzu’yu hangi gerekçe ile kendine asistan yapmıştır? Ünver, kurumda memurları aşağılama, şefe hakaret etme, memurları sendikalarına göre tasnife tutma hakkını kimden almıştır. Kurum çalışanları işlerine her gün ‘Acaba bu gün beni hangi birime verdiler, görev yerim değişti mi?’ endişeleriyle gitmektedir. Yaşanan bu liyakatsiz atamalar ve benden olan, olmayan ayrımı kurumda çalışma barışını temelden sarsmış, memurlar ve İMD’ler arasına nifak sokmuş, çalışanlar yaşanan mobbing nedeniyle iş yapamaz hale gelinmiştir. Türk Büro-Sen olarak, konuyla ilgili Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak, ‘İşyerlerinde psikolojik tacizin (mobbing) önlenmesi hakkındaki 18.03.2011 tarih ve 3351(2011/2)sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde belirtilen hususlara uyulmasını talep ettik. Ayrıca sendikamızın yaşanan bu olumsuzluklar karşısında her türlü yasal zeminde hakkını aramaya devam edeceğini ve Şube Müdürü Ünver Ünver gerekli cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.