TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu, Gündoğdu’dan seslendi

Çankırı ve Zonguldak’ın ardından akşam saatlerinde ‘Partisinin kalesi’ ilan ettiği İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasında iktidar partisine yüklendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmirlilerden söz istedi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu, Gündoğdu’dan seslendi

 ANIL YIKGEÇ-TANER UYANIKER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı’ndan İzmirlilere seslendi. Gündoğdu Meydanı’nda halka seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halka adaletli bir hayat ve eşit haklar için söz verdi. Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Yaşanacak bir Türkiye için iktidara yürüyoruz. İzmir şaha kalktı,  Türkiye’yi de şaha kaldıracağız. Bugün Çankırı’ya Karadeniz’e sözüm vardı oraya gittim. Helikopterin hava koşullarından dolayı uçamamasından dolayı geç kaldım. Araçlarla gittim. İzmir’in hoşgörüsüne sığınıyorum. İzmir demokrasinin çağdaşlığın uygarlığın başkenti selam olsun sana” dedi.

“SİZİ KURTARACAĞIM”

Halka sözü olduğunu İzmir’den Türkiye’yi bu baskıcı rejimden kurtaracağına ve aydınlık ufuklara taşıyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “ 1. Sınıf demokrasiyi getireceğim. Uygar dünyanın ve Avrupa birliğinin tam üyesi olan, kadın erkek eşitliği olan, darbe hukukunun olmadığı bir ülke istiyoruz. O zaman size söz bu ülke birinci sınıf demokrasiyi getirecek. Medya, iş dünyası ve sokaktaki insanların üzerindeki baskıyı biliyorum. İş dünyasına diyorum. Birisi ‘vatan haini’, diyor. ‘Kılıçdaroğlu’na karşı çıkın’ diyorlar. İş dünyasına beni şikayet ediyorlar. Asgari ücret 1500 lira olacak diye karşı çıkın diyorlar. Bizim iktidarımızda asgari ücret bin 500TL olacak, nokta. İş dünyasına, ‘Kılıçdaroğlu’na karşı çık’ diyorlar, sen karşı çık yüreğin yok mu? ‘İşçiye bin 500 nasıl  vereceksiniz’ diyor. Nasıl veriyoruz? Malı götürüyorsunuz, köşeyi dönüyorsunuz, asgari ücrete gelince verilmez diyorsunuz. Vereceğim sözüm söz. Efendim ‘işçiye bin 500 vermek işçiye zulüm’ diyor. O beyefendiye soruyorum ayda 14 bin alıyorsun sana zulüm değil de biz bin 500 verince mi zulüm oluyor? İzmirliler şunu unutmayın Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu halk için çalışır. İşçi, emekli, esnaf, memur, yoksul, halk için çalışır” dedi.

“AKP ‘YANLIŞ’ DEMİYOR”

Mitingde projelerini de anlatan Kılıçdaroğlu, “CHP proje üretmez sadece eleştirir dediler. Seçim bildirgemiz bir hükümet programıdır. 4 aşamalı bir strateji üretiyoruz. Sadece bunları demiyoruz. Bir de yüzyılın projesini açıkladık. Dünyanın 3 yerinde uygulanan projenin dördüncüsünü açıkladık. AKP de ‘yanlış’ demiyor. ‘Bunu nasıl yapacaksın, kaynağı nereden bulacaksın’ diyorlar. Buradan Ankara’ya sesleniyorum. CHP iktidarını bekleyin nasıl yapılacağını santim santim öğreteceğim. Onlara devlet nasıl yönetilir kursunu açacağım, öğrensinler. Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız bende öyle yaşıyorum. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Annem ve ablam okuma yazma bilmezdi. İçlerinde üniversite okuyan tek ben varım. Para hırsım yok. Vatandaş nasıl yaşıyorsa bende öyle yaşamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden sonra en büyük bütçeleri yönettim. Elimden trilyonlar geçti ama ailemden kimse köşeyi dönmedi. Herkes kendi işiyle uğraşıyor. Ben halktan birisiyim, sizden birisiyim” diye konuştu.

“EMEKLİLERE ÇİFT MAAŞ”

Emeklilere çift maaş müjdesini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Emeklimiz perişan 8 milyon emekli, bin liranın altında aylık alıyor. Refahı tabana yayacağız. Bunu kime vereceğiz. 11 milyon emekliye vereceğiz. Ramazan ve Kurban’da birer maaş ikramiye vereceğiz” şeklinde konuştu.

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Suriye’de neler yaptıkların tüm dünya öğrendi. Elleri kanlıdır. Müslümanı Müslümana kıydırıyorlar. Mustafa Kemalin sözünü uygulayacağım. ‘Yurtta barış dünyada barış diyeceğim.’ Türkiye’nin yaşadığı en büyük sorun israftır. Sizin paranızla yapılır. 1 milyonluk arabaya ‘bu çerez parası’ derseniz bu ülkenin insanına hakaret etmiş olursunuz. Sıkılmadan papayı örnek gösteriyorsunuz. Arkadan papa açıklama yaptı, ‘benim uçağı yok israfı sevmem’ dedi. Bunlar Müslümanım diye geçiniyorlar. Madem örnek göstereceksin neden peygamberin hayatını örnek gösteremiyorsun? Gösteremezler milleti nasıl soyduklarını çok iyi biliyorlar. Saray yapıp ve 3 milyonluk araç çerez parası diyorlarsa milletin onlara bir cevap vermesi gerekir. Kimsenin yaşam tarzını siyaset konusu yapmadım yapmamda. İnsanımı seviyorum ona hizmet etmeye çalışıyorum. İki söz istiyorum sizden. 7 Haziran’da sandığa gidecek miyiz? Söz mü? Bizim arzumuzun gerçekleşmesi için Türkiye’nin çağdaş uygarlığı yakalaması için, yoksulluğun bitmesi için, orta gelir tuzağından kurutulması için tek başına CHP iktidarına ihtiyaç var. Geçen seçimlerde CHP ye oy vermeyen birisini ikna edeceksiniz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.