TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye tek adam zihniyetiyle yönetilemez”

Türkiye'nin daha fazla tek adam zihniyetiyle yönetilemeyeceğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, yerel yönetimlerin yetki ve olanaklarını arttırarak yurttaşın en yakın kademeden hizmet almasını sağlayacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye tek adam zihniyetiyle yönetilemez”

NİHAT AK

Seçim çalışmalarında her geçen gün çıtayı yükselten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Aliağa ilçesinde bir kez daha seçmenleriyle buluştu. İlçedeki ilk toplantıyı CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda partilileriyle gerçekleştiren Milletvekili, ardından esnaf ve çalışanları işyerlerinde ziyaret etti. Üretime özel bir önem veren Çıray, çalışmalarında Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'ne vakit ayırdı.

“TAŞIMA SUYLA ÜRETİM OLMAZ”

Aliağa Gemi Söküm Tesisleri yönetim ve firma temsilcileriyle toplantı yapan CHP Milletvekili Çıray, faaliyetler ve üretim konularda en son bilgileri aldı. Üretim kesiminin temsilcileri sorunları ve çözüm önerilerini aktardı. Tesis yönetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir belge alamadıkları için işletmelere şehir şebeke suyunu bağlatamadıklarını söylemesi üzerine Çıray, "Aliağa Gemi Söküm Tesisleri önemli bir bölge. Tam kapasiteyle çalıştığı zaman oluşturduğu doğrudan bin 800 kişiye dolaylı olarak da yaklaşık 10 bin kişiye iş ekmek kapısı oluyor. Geri dönüşüm yoluyla demir çelik sektörüne hatırı sayılır bir katkı sağlıyor. 40 yıldır ülkemize hizmet veren bu bölgeye şehir şebeke suyunun bağlanamamış olması ayıptır, günahtır. Bu Türkiye'nin tek adam zihniyetiyle yönetildiğinin ve hantal bir merkeziyetçilikle üretim kesimine yapılan bir zulümdür. Taşıma suyla nereye kadar bu işletmeler üretim yapmaya devam edebilecekler" dedi.

“İŞLERİ YÜRÜTENLER KUTULARI DOLDURUR”

Mevzuat gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığından belge gelmeden yerel yönetimin tesise su bağlayamayacak olmasının üretimi baltaladığını belirten CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, sözlerine şöyle devam etti, "Sahil şeridinde yerel yönetimlere sözüm ona güvenmiyorlar yetkiyi Kültür ve Turizm Bakanlığına alıyorlar. Böylesi bir tesise su verilmesi için gerekli belge Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelmek zorunda. Yerel yönetimlerin yapması gereken işleri merkeze toplarsanız devlet hantallaşır. Hantal devlette işler yürümez. Birileri işleri yürütmek için ayakkabı kutularını parayla, yatak odalarını para sayma makineleri ve para kasalarıyla doldurur.”

“YURTTAŞLARIN YARARI ESAS ALINACAK”

Yerel yönetimlerin yetkilerini arttıracaklarını vurgulayan Çıray, "İktidara gelir gelmez ilk iş olarak Bütünşehir yasasını iptal edeceğiz. Kapanan belde belediyeleri ve köy muhtarlıklarını açacağız. Bürokraside aşırı merkeziyetçiliğe son verecek, kamu kurumlarına esneklik kazandıracağız. Yerel yönetimlerin yetkileri ve olanakları artırılacak. Mümkün olan en fazla sayıda kararın yerelde, o karardan doğrudan etkilenecek yurttaşlara en yakın kademede hizmet alınması sağlanacak. Merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluk paylaşımını, halkın ihtiyaçlarını gözeterek, en üst düzeyde katılım sağlanabilecek şekilde belirleyeceğiz. Yerel yönetimler eliyle bütün kıyı bölgelerimizin imar planlarını çevre duyarlılığıyla hazırlayacağız. Merkezi ya da yerel yönetimler tarafından yürütülen tüm işlemlerde yurttaşların beklenti ve talepleri esas alınacak, hiç kimsenin kişisel menfaat sağlamasına göz yumulmayacak” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.