TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli tenisçinin büyük başarısı

İzmir’dedoğuştan bedensel engelli, 19 yaşındaki Büşra Ün, yaşama küsmeyip başladığı teniste elde ettiği önemli başarılara yenisini ekledi. Ün, İsviçre'deki Biel- Bienne Indoors tekerlekli sandalye tenis turnuvasında, çift kadınlarda, Japon partneriyle birincilik elde etti

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelli tenisçinin büyük başarısı

Doğuştan rahatsızlığı bulunan Büşra Ün, iyileşmesi için 2 yaşına kadar geçirdiği ameliyatlara rağmen belinden aşağısı engelli kaldı. Engeline rağmen eğitim hayatında başarı gösteren ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Büşra, 15 yaşına geldiğinde 2009 yılında, daha iyi vakit geçirme adına masa tenisi oynamak için kursa başladı. Kursa devam ederken, yönlendirmelerle Büşra, tenise de başladı. 

MİLLİ TAKIMA KADAR YÜKSELDİ

Kısa sürede Büşra Ün'ün büyük sevgiyle bağlandığı tenis, vazgeçilmezi oldu. Sürekli yaptığı antrenmanlar sonrasında teniste, Türkiye'de katıldığı yarışmalarda da önemli başarılar elde etti. Büşra, bunun ödülü olarak, Paralimpik Milli Takımı’na seçildi. 18 yaş altı junior kategorisinde dünya sıralamasında 3’üncü sıraya kadar yükselen Büşra Ün, 18 yaşına girdikten sonra ise artık yetişkinlerde mücadele etmeye başladı. Buradaki başarılarıyla da dünya sıralamasında 30’uncu sıraya kadar yükseldi. Ancak ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan, yeterli sponsor desteği de bulamayan Büşra, uluslararası müsabakalara çıkamadığı için 69’uncu sıraya kadar geriledi. Büşra’nın ülkesi adına başarı elde etmek için sponsora ihtiyacı olduğunu açıklamasının ardından, ona yardım elinin uzanması gecikmedi. Sigorta Shop firması yetkilileri, görüşmeler sonrasında Büşra Ün’ün, yurt dışındaki 10 müsabakası için sponsor oldu. Sponsorluk anlaşması da sigorta şirketinin İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Girne acentesi Barış Yılmaz ile imzalandı. Sponsor desteğiyle önemli bir sorununu halleden Büşra Ün, tekrar uluslararası turnuvalara katılmaya başladı. Ün, ilk olarak Rusya'nın Samara bölgesindeki turnuvaya katıldı. Samara Region Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlar ve çift kadınlar kategorilerinde, birincilik elde eden engelli sporcu, dünya sıralamasında 69'unculuktan 53'üncülüğe çıktı.

TÜRKİYE'YE YİNE BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

Ulusal ve uluslararası arenada, birçok başarı elde eden Büşra Ün, son olarak İsviçre'nin Biel - Bienne kentindeki tekerlekli sandalye tenis turnuvasına katıldı. Ün, 5 - 8 Mart tarihlerinde yapılan turnuva öncesinde, dünyanın çeşitli ülkelerinden yarışmaya katılacağını öğrendiği sporcularla, sosyal medya üzerinden yazışmaya başladı. Bu görüşmeler sırasında, Büşra Ün, çift bayanlarda partneri olarak Japon Kanako Domori ile yarışmaya girmeye karar verdi. Turnuva öncesi sürenin kısalığından dolayı, ortak çalışma imkanı da bulamayan Büşrü Ün ve partneri, 7 ülkeden 24 sporcunun katıldığı turnuvada, birincilik elde etti. Türkiye'ye bir başarıyla daha dönen Büşra Ün, ailesinin ve arkadaşlarının yanı sıra tüm Türkiye'nin de gururu oldu. Geçen hafta sonu kupasıyla İzmir'e dönen Büşra Ün, vakit kaybetmeden 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlara katılmak için tenis antrenmanlarına da başladı.

Bu turnuvalardan elde ettiği puanların kendisine olimpiyatların kapısını açtığını söyleyen Büşra Ün, şöyle dedi: “Elde ettiğim bu başarılar ardından iyi bir sıralamayla olimpiyatlara girmeye hak kazanacağım. Böylelikle esas orası benim ulaşmak istediğim yer. Oradan büyük bir başarıyla ülkeme dönmek tek arzum. Bunun için de bu başarıları elde etmem gerekiyor. Başarım beni elbette çok mutlu etti. Ben inandım, bana inananlar da var. Bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandıracağım. Bunu çok istiyorum.” (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.