TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Veliler isyan etti!

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu’na yapılan ek binaların Buca İmam Hatip Lisesi’ne verilmesine tepki gösteren Eğitim Sen, bir basın açıklaması düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Veliler isyan etti!

NEŞE YAVUZ

Buca’da bulunan Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu’nun sınıf mevcudu 50 üzerinde olduğu için  yapılan ek bina, sınıf mevcutları 20 kişi olan Buca İmam Hatip Lisesi’ne verildi. Bu duruma tepki gösteren veliler, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) bir basın açıklaması düzenledi. Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşma yapan ve bu konuyla alakalı dava açan Cemal Doğan, “Halkının ihtiyaçlarına cevap vermeyen, buradaki çocukları okulsuz bırakarak, sınıflarda 20 kişilik eğitim veren İmam Hatip liselerine çevirme girişiminin kesinlikle başarılı olmayacağını belirtmiştik. Bu konuda İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde gerekli davayı açtık” dedi. 

“YANLIŞTAN VAZGEÇSİNLER”

Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir ise, “Bu öğrencilerin, bu velilerin sorunları bizimdir dedik. Onlara destek verdik. Hiçbir öğrencinin eğitim öğretim hakkı engellenemez, buna izin vermeyeceğiz. Bu okulu alacağız, bu okul dışında tüm öğrencilerin sorunlarını halledene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu mücadelenin burada bitmeyeceğini, valiliğin, ilçe ve il müdürlüğünün bilmesi gerekir. Yaptıkları yanlışlıktan hızlı bir şekilde vazgeçmeleri gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Emekli Öğretmen Mesut Çelebi, “İzmir Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü, Buca Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü el ele vermişler, eğitim alanında, AKP'nin eğitimi gericileştirme ve dinselleştirme politikalarını yaşama geçirmek ve bilimsel- laik eğitimi ortadan kaldırmak için o makamların sağladığı bütün olanakları kullanmaktadırlar” dedi.

“ENGELLİ ÇOCUKLAR OKULA GİTMEK İSTEMİYOR”

Açıklamada konuşma yapan veliler; Bircan Zengin ve Ayşegül Yıldırım ise mahallenin okul ihtiyacının karşılanmadığını ifade ederek, “Buca İnönü mahallemizde bulunana Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu, mahallemizin tek okuludur. Nüfusu hızla artan mahallemizin ihtiyacına cevap veremediği için süreç içinde beş ek bina yapılarak ihtiyaç kısmen de olsa karşılanmıştır. Ancak söz konusu makamların ilk uygulaması ile beş binamızın üçü İmam Hatip’e dönüştürülerek mahallemiz çocuklarının bu hakları gasp edilmiştir. Bu uygulama sonucunda, İmam Hatip öğrencileri 15-20 kişilik sınıflarda okuma olanağına kavuşturulmuştur. Ancak, okulun sahibi olan ilk ve ortaokul öğrencileri 50-60 kişilik sınıflarda okumaya mahkûm edilmişlerdir. Jeneratör odası engelli çocuklar için sınıf olarak kullanılmakta, ancak engelli çocuklar bu koşulların verdiği rahatsızlık nedeniyle okula gitmek istememektedirler” dedi.

“DAVAYI SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

Tekrar söz alan Emekli Öğretmen Çelebi, “İkili öğretime rağmen şu anda sınıf mevcutlarımızın 50-60 olduğunu bildiğiniz halde, ‘İhtiyaca Bianen’ gibi gerçeklikle hiçbir ilişkisi olmayan bir gerekçe ile okulumuzu işgal ettiğinizi ve Bilimsel Laik Eğitime karşı tavrınızı inatla sürdürmeye devam ettiğinizi bir kaz daha ortaya koydunuz. Ancak bu uygulama garabetini ortadan kaldırmak ve çocuklarımızın normal koşullarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla dava açtık. Unutulmasın ki bu davayı sonuna kadar sürdüreceğiz ve gerekirse uluslararası makamlara ve mahkemelere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.