TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu EGEGEP’i anlattı

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  İzmir mitinginde açıkladığı Ege Gelişim Projesi’nin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Eroğlu EGEGEP’i anlattı

ONURHAN ALPAGUT

Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir mitinginde açıkladığı Ege Gelişim Projesi (EGEGEP)’in detaylarını AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir İl Teşkilatı Grup Başkanvekili Bilal Doğan da katıldı.

“UFUK ŞEHİR İZMİR”  

İzmir’de vatandaşların hayat tarzını değil, hayat standartlarını da artırmayı amaçladıklarını belirten Orman ve Su İşleri  Bakanı Eroğlu, “İzmir için biz çok büyük düşünüyoruz. Ufuk şehir İzmir. Biz, turizmde, kültürde, sanatta, ticarette, sanayi, tarım ve istihdamda İzmir için büyük hedeflerimiz var. AK Parti demokrasinin temel hak ve özgürlükler ile sosyal devletin teminatıdır. Bizim sözleşmemizde insan onurunu korumak en önemli husustur. Sosyal devlet anlayışını ilk defa biz getirdik. İzmir’de hedefimiz vatandaşların hayat tarzını değiştirmek değil, hayat standardını artırmaktır" diye konuştu.

“EGEGEP BÜYÜK BİR GELİŞİM PROJESİDİR"

Son 13 yılda merkezi hükümet olarak İzmir’de hizmet ve dev yatırımlarla büyük işler başardıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, kendisine yöneltilen İzmir’i tanımıyor eleştirisine, “Basın mensupları beni çok görmedi 1. Kordon’u gezerken, İzmir’in güzel yemeklerini yemeye çalışmaktan fırsatımız olmadı ama vatandaşlar bizi çalışırken gördü" sözleriyle cevapladı. Bakan Eroğlu sözlerini şu şekilde devam etti: “İzmir’de 30 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Özellikle EGEGEP neden ortaya kondu GAP var, Trakya gelişim projesi var. Ege Bölgesi’yle de ilgili bir plan, proje hazırlayalım dedik. Batı Karadeniz Gelişim Projesi  yapıldı. 6 aylık bir çalışma yaptık. Hepsi kuruşu kuruşuna hesaplandı. Ayağı yere basan, neyi ne zaman nasıl, yapacağımızı planlamadan ilan etmeyiz. Sözde değil, özde bir kitap hazırladık. EGEGEP büyük bir gelişim projesidir.”

“EGEGEP İLE İZMİR’E DEV YATIRIMLAR”

Bakan Eroğlu, EGEGEP ile İzmir’e 2019 yılına bitirilmesi hedeflenen projeleri anlatarak, “50 adet baraj ve gölet, 53 adet sulama tesisi, 10 adet içme suyu temini tesisi, 83 adet dere ıslah tesisi, 9 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, 1 adet şehir ormanı, 7 adet bal ormanı, 78 adet mesire yeri, 76 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi, 5 adet gelir getirici türlerde orman, 1 adet fidancılık, 58 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 1 adet meteoroloji radarı, 1 adet yüksek atmosfer gözlem merkezi, 1 adet yıldırım tespit ve takip sistemi, 30 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışma, 2 adet biyolojik çeşitlilik projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Toplam 4 bin 547 proje” dedi.

ULAŞIMDA DEV HAMLE

İzmir'de ulaşım konusun da dev yatırımlar yaptıklarını ifade eden Eroğlu, “İzmir’e son 13 yılda 5.4 milyar TL yatırım yaptık. Bunda Binali Bey’in büyük katkısı var. Bölünmüş yolların uzunluğunu 663 km’ye çıkardık. İzmir çevreyolunu tamamladık. İzmir’de Egeray ve İzban ile ulaşımı rahatlattık. Konak Tüneli’ni yaptık. Tünelle birlikte Konak - Yeşildere arası 2 dakikaya düştü. İzmir-İstanbul otoyoluna devam ediyoruz. Bununla İzmir-İstanbul arası 3,5 saate düşecek. Körfeze asma köprü yapıyoruz" diye konuştu.

İZMİR’DE TOKİ SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

İzmir’de genel seçimlerin ardından TOKİ seferberliği başlatacaklarını müjdeleyen Bakan Eroğlu, TOKİ’nin de bu konuda gerekli çalışmaları başlattığını ifade etti. Eroğlu, “Biz isteyen emeklilere, dar gelirlilere TOKİ çalışmaları başlattık. Seçimlerden sonra burada estetik muhteşem bir TOKİ seferberliği başlatıyoruz. Vatandaş kira öder gibi ev sahibi olacak. Bazıları söz verebilir ama onların sözleri havada asılı kalır, biz de ayakları yere basar” ifadelerini kullandı.  

BASIN MENSUPLARINA MÜJDEYİ VERDİ

Yapılacak olan genel seçimin ardından, basın emekçilerine bir müjdesi olduğunu söyleyen Eroğlu, “İlk müjdem şu olsun siz basın mensupları için bir basın ormanı oluşturacağız. Seçimlerden sonra bunun hakkında daha ayrıntılı bilgi vereceğim" dedi.

“İZMİR'İ DÜNYANIN İNCİSİ YAPACAĞIZ”

2019 yılına kadar İzmir’de pek çok projeye imza atacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “2019'a kadar İzmir’i tarımda lokomotif şehir yapacağız. Organik tarımda dünyada önümüzde ki 5 yılda yaklaşık 190 milyar TL'lik bir ihracat öngörüyoruz. Dünyada 107 milyar TL’lik bir pazar değeri olan şifalı bitkilerde 450 milyon TL'lik bir paya sahibiz. Bu rakamı hedefimiz 5 milyar TL'ye çıkarmak. 27 tane eylem planımız var. Bunu da kitap haline getireceğiz. Bizde ezber, hayal yok. Turizmde deniz turizmi ile sınırlılıktan kurtarıp. 12 aylık turizme açacağız. Bütün İzmir'deki jeotermal tesislerin planlamasını yaptık. Termal turizmde İzmir'i baş şehir yapacağız. İzmir'de terapi ormanları yaptık. İzmir'de 2 tane terapi ormanı kurduk. Çocuk ormanları yapıyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve tabiat sevgisi ile yetişmelerini sağlayacağız. Yat turizmini geliştireceğiz. Turizm ve ticaret serbest bölgesi kurarak turizm potansiyelini artıracağız. Hepsinin yerleri belli. Tarihi mekanları restore edeceğiz. Kemeraltı çarşısı, tarihi misyonuna uygun yeni bir planlama ile daha aktif hale getireceğiz. Karşıyaka ve Göztepe de modern stadyum ve spor salonlarının yapımını hızlandıracağız. İzmir'e biyolojik çeşitliliği müzesi kuracağız. İzmir'i ticarette ihracat üssü yapacağız. Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi olacak şekilde Kemalpaşa dünyanın en büyük lojistik merkezini kuracağız. KOBİ’lere desteği artıracağız. İzmir'i üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz. İzmir'i Türkiye'nin teknolojide lider şehri haline getireceğiz. Ege’nin incisi İzmir'i dünyanın incisi yapmak için hazırız” açıklamasında bulundu.

“HANİ PROJELER?"

Muhalefete seslenen Bakan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Siyaseti ideolojik bir hale getirmeyin biz bütün İzmirlileri seviyoruz. Biz İzmir’de kavga için değil geliştirmek birlik beraber ve kardeşliğimizi pekiştirmek ve hizmet etmek için çocuklarına evlatlarına daha güzel bir İzmir’de yaşatmak için gayret ettiğimizi belirtmek isterim. Vatanımızı bayrağımızı en çok seven biziz. Bu büyük hedeflerin gerçekleşmesi için mutlaka istikrar devam etmeli. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün. Biz proje diyoruz her  bir projemiz var. Kimin nasıl ne zamana yapılacağı dakikasıyla belli kardeşim. Kuru sözler, boş lafları ve sözleriyle burada. Hani projeler?”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.