TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yeşilime dokunma, geleceğime dokunma”

Gaziemir’de 210 hektar zeytinlik alanın imara açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu “dur” diyecek. Yarın taş ocaklarında eylem yapacak platform, STK ve sendika temsilcileri, Milletvekilleri ve İzmirlileri, “Bizi yalnız bırakmayın” diyerek desteğe çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yeşilime dokunma, geleceğime dokunma”

İzmir'in gözde piknik alanı ile Gaziemir Belediyesi’nin 1 milyon 500 bin lira harcamayla Sarnıç’ta yarattığı Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri’nin ranta kurban edilmesine sosyal medya üzerinden örgütlenerek tepki gösteren sivil inisiyatif, şimdi de kentteki taş ocakları ve imara açılan zeytinlik alanlar için harekete geçti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kentteki çevre sorunlarına dikkat çekmesi ve destek istemesi üzerine ‘Susma haykır, taş ocağına hayır’ sloganıyla örgütlenen Gaziemir Çevre Platformu, yaşanan çevre katliamının önüne geçmek için harekete geçti. Yarın(5 Nisan Pazar) günü taş ocaklarının bulunduğu alanda eylem hazırlığında olan platforma kısa sürede çok sayıda insan destek verdi.

TAŞOCAKLARINA DUR DİYELİM

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, İzmir’in en büyük rekreasyon projesi için istedikleri alanı parasıyla bile kendilerine tahsis etmeyen Çevre ve Orman Bakanlığı’nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. İki taş ocağının şimdiden binlerce ağacı katlettiğini, taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında da çevreyi tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Şenol, “Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu’na tüm İzmirlileri destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ CİNAYETTİR

Son olarak ilçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını açıklayan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu. Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, “Ben bu kentte göreve geldiğim günden bu yana 100 bin fidan dikilmesini sağladım. Vatandaşlara evlerinin bahçelerine dikmeleri için 12 bin meyve fidanı dağıttım. Bu kentteki yeşil alan miktarını 6 yılda ikiye katladım. Cinayet gibi bu karar canımı yakıyor. Daha karar çıkar çıkmaz bu alandaki zeytin ağaçları kesilmeye başladı. Yoğun çabalar bu sonucu bu katliamın önüne geçtim” dedi.

GEZİ RUHUYLA HAREKET EDECEĞİZ

Platform sözcüleri, 5 Nisan 2015 Pazar günü Saat 11.00’de Abdullah Arda Meydanı’nda başlayıp taş ocaklarının bulunduğu alanda devam edecek eylem ve çevre şölenine İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ile tüm İzmir halkını davet etti. Pazar günü yapılacak eyleme katılmak isteyenler için saat 11.00’de Abdullah Arda Meydanı’ndan otobüslerin hareket edeceğini duyuran platform üyeleri, “Gezi direnişindeki ruhla yola çıkıyoruz. Çocuklarımızın geleceği olan çevrenin ranta kurban edilmesine dur diyeceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.