TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müdür atamalarına tepki

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, son dönemde yapılan müdür atamalarına tepki olarak bir basın toplantısı gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müdür atamalarına tepki

DAVUT İPEK

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, son dönemde yapılan müdür atamalarına tepkilerini göstermek adına bir basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Çam’ın da katıldığı basın toplantısına mağdur oldukları iddia edilen okul müdürleri de katıldı. Toplantıda Eğitim Sen 6 nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu İzmir Şubeleri adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında 6528 sayılı torba yasadan dolayı birçok müdürün mağdur edildiğini iddia eden Uğurlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu torba yasa, eğitimin tasfiye yasasıdır. Eğer engellenmezse, eğitim ve eğitim emekçilerinin de tasfiyesinin hedeflendiğini göreceğiz. Dün dershanelere yönelik bir yasa diye açıklanmaya çalışılan yasanın adım atıldıkça gerçek yüzü ortaya çıkmaktadır. Biz şimdiye kadar bu yasaya karşı sürdürdüğümüz mücadelede anti demokratik tasfiye yasasında demokratik kırıntılar aranmayacağını, bu nedenle gerçekten eğitimin demokratikleştirilmesi isteniyorsa bunun öğrenci, veli ve eğitim emekçilerinin iradesi ile olabileceğini söyledik ve eylemlerimizde de bunu göstermeye çalıştık.”

“MAARİF MÜFETTİŞİ”

Uğurlu, konuşmasında şunları da kaydetti: “Dün bakanlık müfettişleriyle ilköğretim müfettişlerini ‘Maarif Müfettişi’ adıyla birleştirdik diyerek, eğitim nasıl denetimden kaçırılıp itibarsızlaştırıldıysa, bugün de yapılmaya çalışılan budur. Bu saldırılara ‘dur’ diyemezsek, eğitimin itibarsızlaştırılması tasfiyesi artarak devam edecektir. Yedi binden fazla okul müdürü yetmiş beş puanın altında bir puan alarak tasfiye edildi. Daha dün kendi teftişlerinde 100 tam puan alan takdir, teşekkür belgeleri verilen okul müdürleri bugün kendi sendikalarından, düşüncelerinden ve eğitime bakışlarından vazgeçmedikleri için cezalandırılmış ve başarısız müdürler ilan edilmiştir. Verilen puanlar eğitimin itibarsızlaşmasına, tasfiyesine dönük verildiğinin çarpıcı örneklerle dolu olduğunun görülmesi için birkaç örnek verelim. Emekli olduğu bilinen ve okulundan hakkında bir değerlendirme yapılmayan, kendisinin de görev uzatma talebi olmadığı halde Kadifekale Zübeyde Hanım İlkokulu Müdürü’ne alay edercesine yüz tam puan verilmiştir.

“EĞİTİMDE GERİLEŞTİK”

İzmir Eğitim Sen 6 nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu’nun konuşmasının ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise şunları söyledi: “Eğitim de zaten 4+4+4 sistemi geldikten sonra bir gerileşme dönemine girdik. Bunun örneklerini şimdiye kadar çok gördük. Şimdi de okul müdürlerini sırf kendileri gibi düşünmedikleri için tasfiye ediyorlar. Şimdiye kadar birçok başarı belgesi, eğitim sertifikası alan başarılı müdürler, bu uygulamayla göz ardı edildi. Eğitimin çağdaşlaşması aşamasına bir darbe vuruluyor. Bu resmen laik rejime karşı uygulanan bir soykırımdır. Aslına bakarsanız zaten atanacak müdürlerin listesi çoktan hazırlanmış bile. Kimlere hangi puanın verileceği önceden belirlenmiş. Kastamonu’da vefat eden bir müdüre 100 tam puan verdiler. Ama adamın vefat ettiğinden haberleri bile yok. Eğitim Sen’in gerçekleştirdiği bu basın toplantısını ilerleyen günlerde TBMM’de de gündeme getireceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.