TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ayrılığımız, gayrılığımız yok”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “Demirtaş, Kandil ile birlikte Öcalan’ı etkisizleştirmeye çalışıyor” sözlerine ilişkin “Bizim ne Sayın Öcalan ile ne Kandil ile çözüm süreci, barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ayrılığımız, gayrılığımız yok”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Merkezde düzenlenen il eşbaşkanları toplantısının açılış konuşmasını yapmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda “Demirtaş, Kandil ile birlikte Öcalan’ı etkisizleştirmeye çalışıyor” açıklamasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Demirtaş, “Siyasette üslup çok önemlidir. Sadece siyasi rakiplerin değil, aslında halkın bütün kesimlerinin birbirlerine karşı kullandığı üsluba dikkat etmeleri lazım. Biz kimseye hakaret etmedik, etmiyoruz, etmeyiz de dediğimiz gibi. Kimsenin de bize hakaret etmeye hakkı yok” diye konuştu.

Demirtaş, şunları kaydetti: “Bizim ne Sayın Öcalan ile ne Kandil ile çözüm süreci, barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım bu konuda hem fikiriz. 10 madde çerçevesinde müzakerenin yürütülmesi lazım hemfikiriz. Bizler kendi aramızda barış ve çözüm sürecine daha fazla nasıl katkı sunabiliriz sadece bunun tartışmasını yürüttük. Sizin gibi koltuk egemenlik, rant derdine düşmedik, düşmeyeceğiz. Kendinize bakın öncelikle. Birbirinizi yiyecek duruma geldiniz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Eğer ki bu seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse benim bütün arkadaşlarımdan özel ricamdır. Bu gemi limana götürülecek. Sizlere emanettir. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Çünkü biz bir tek adam hareketi değiliz” dedi.

“BİR TEK İNSANIN PSİKOLOJİSİNE BAĞLI”

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çözüm süreciyle ilgili bugüne kadar tek bir adım atmayanlar, ‘adım attınız mı’ diye sorduğumuzda saydıkları bir tane şey var. Olağanüstü hali kaldırdık ya diyorlar. Başka ne istiyorsunuz diyorlar. Hiçbir adım atmayan iktidar çözüm sürecini biz tıkamışız gibi yaygara koparıyorlar. Siz hangi adımı attınız da biz engel olduk? Sayın Davutoğlu’na sormak istiyorum. Bir tane örnek verin. Hangi demokrasi paketini getirdiniz engel olduk. Engel olduğumuz şeyi söyleyeyim. Güvenlik yasasını getirdiniz, çözüm sürecini sabote edecek en kritik hamleyi yapmaya çalıştınız biz buna engel olmaya çalıştık. Başınızdaki patron biz onu eleştirdiğimizde kızıyor, öfkeleniyor, çözüm sürecini donduruyorsa o sizin sorununuzdur. Patronunuzdan bu kadar korkmayacaktınız. O sizin patronunuz bizim değil, sizin genel başkanınız bizim değil. Aman diyorlar Sayın Erdoğan’ı eleştirmeyin, öfkeleniyor, öfkelenince çözüm süreci anında duruveriyor, atılması gereken bütün adımlarda geri plana itiliyor. Bir ülkenin barışı bir tek insanın psikolojisine ruh haline bağlı duruma gelmiş. Vay halimize. Senin benim kardeşim, anaların evladı ölmeyecekse eğer Başbakanın değil, Cumhurbaşkanının değil bizlerin ortak kararıyla olmalı. Barış olacaksa bizlerin ortak sahiplenmesiyle olmalı. Evlatlarınızın ölüp ölmeyeceğine Cumhurbaşkanı'nın psikolojik durumu karar veriyor, ruh hali karar veriyor. Barış onun psikolojisine bağlı. Bu kadar basit bir tutumla çözüm süreci falan ilerleyemez. Barış ancak HDP’nin büyümesiyle gelecek bu ülkeye.”

“SARAY’IN BARIŞA İHTİYACI YOK”
“Saray’ın barışa ihtiyacı yok ki, böyle bir derdi de yok” diyen Demirtaş, “Aldığı güvenlik tedbirlerine bakın, kendisini korumaya alıyor. Saray’ın koruma ordusu var, özel ordusu. Saray’ın artık gizli bütçesi de var. İstediği şekilde kullanabileceği örtülü ödeneği de var. Bu kadar trilyonu ne yapacak Saray acaba? Yani devletin içinde tek kişilik ayrı bir devlet kurmuş durumda. Çünkü seçim sonuçlarından şimdiden kaygılanmaya başladılar” dedi.

“BİZ BİR TEK ADAM HAREKETİ DEĞİLİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şuanda kendi özerkliğini ilan etmiş durumda olduğunu ifade eden Demirtaş, “Kendisini eleştirdiğimizde sen misin eleştiren diye hakaretler yağdırıyor. Eğer ki bu seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse benim bütün arkadaşlarımdan özel ricamdır. Bu gemi limana götürülecek. Sizlere emanettir. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Çünkü biz bir tek adam hareketi değiliz. Biz olsak da olmasak da bu partiyi kuranlar emeğini harcayanlar elbette ki bu geminin nereye nasıl götürüleceğini bilenlerdir. Bizde çok şükür ki, tek adamlık sistemi yok olmayacak da. Benimle uğraşmaları asla canınızı sıkmasın. Tek biriniz kalsa bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa sahiptir. Bizle uğraşmaları moralinizi bozmamalı. Seçim kampanyasında bunlarla uğraşacak halimiz yok. İşimize gücümüze bakacağız. Vaatlerimiz var, hayallerimiz, özlemlerimiz var. Biz bunlara bakalım. Bugüne kadar sokakta görüp korktukları işçiler, kadınlar, gençler iktidara yürüyor, anlayamıyorlar. Korkunun ecele faydası yok. HDP geliyor. 7 Haziran’da seçim sonuçları açıklandığında bu başarı sizin başarınız olmuş olacak” ifadelerini kullandı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.