TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydınlar ve Kürkçü’den barış mesajları

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge 1.  sıra adayı Ertuğrul Kürkçü ve 3. sıra adayı Pınar Aydınlar oylarını Alsancak Gazi Ortaokulu’nda kullandı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aydınlar ve Kürkçü’den barış mesajları

NEŞE YAVUZ- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge adayları Ertuğrul Kürkçü ve Pınar Aydınlar, 2015 Genel Seçimleri için oylarını Alsancak Gazi Ortaokulu’nda kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Kürkçü, seçimin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bu seçim Türkiye için bir dönüm noktası. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Bunda partimizin olağanüstü bir katkısı olduğunu hep birlikte gördük. Bu sandığa gelene kadar çok büyük engelleri, çok büyük trajedileri yaşamamız gerekti. Şu an arkamızda 4 kaybımız var. Yüzlerce yaralı var. Ve yüzlerce seçim büromuz ve parti örgütümüzün tahrip edilmiş olması var. Böyle bir engelli koşudan geldik ve sonuca doğru gidiyoruz. Umarım bu akşama kadar yeni trajedilerle yüzleşmek zorunda kalmayız ve saat akşam 10 olduğunda Halkların Demokratik Partisi Türkiye’nin en önemli yenileştirici gücü ve yükselen oyuncusu olduğunu göreceğiz, bundan hiç şüphe etmiyorum. Barajı aşmış olduğumuzdan eminim artık. Bu hatta bir taşkın halini alacak bunu hep birlikte göreceğiz” ifadelerinde bulundu.

“DEMOKRATİK ÖZGÜRLÜKLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Meclise girmenin HDP’ye büyük sorumluluklar yükleyeceğini söyleyen Kürkçü,  “Güçlü bir milletvekili kadrosu ile mecliste olacağız. Halklarımızın çözüm beklediği tüm sorunları ele almak ve çözmek için bugüne kadar oluşturduğumuz kurucu politikalarımızla hareket edeceğiz. Elbette Türkiye’nin bir başkanlık sistemine değil, yerel demokrasilerle güçlendirilmiş bir parlamenter demokrasiye doğru ilerlemesinde çok önemli bir öncülük görevi üstleneceğiz.  Yarından itibaren halklarımız her sabah uyandıklarında hakaret işitmeyecekleri bir yeni yönetimi oluşturmak için oy kullandıklarını bütün dünyaya göstermiş olacaklar. Türkiye siyasal olarak erginliğini ispatlamış olacak. Bugüne kadar dışlanan bütün kesimleri, siyasi bir temsile kavuşturmuş olacak ve neresinden bakarsak bakalım Türkiye ilk kez önüne çıkmış olan bu barışçı dönüşüm imkanını şimdi büyük bir titizlikle kullanıyor. Sabahtan beri burada oy kullananları izliyoruz, herkesin ne kadar heyecanlı olduğunu gözlemliyoruz. Bence Türkiye’de bir çağı kapatıyoruz, yeni bir çağ açıyoruz. Bunda rol almak çok değerli. Türkiye’nin içinden geçtiği pek çok büyük dönüm anında siyaseten aktiftim. Bunu da gördüğüm için çok mutluyum çünkü Türkiye 40 yıldır uğrunda mücadele ettiğimiz hedeflere bir adım daha yaklaştı bugün. Umarım her şey umduğum gibi olur. Meclise girdiğimiz zaman, biz kendimizi toplumsal muhalefet rolüne tayin ediyoruz. Herhangi bir hükümet kombinasyonu içerisinde şu an için yer almayacağız. Türkiye’nin en önemli meselesi çözüm ve barış. Bununla ilgili işçi hakları, demokratik özgürlükler için çalışacağız” dedi.

“NE OLURSA OLSUN BARIŞI GETİRECEĞİZ”

Özgürlük ve adalet için kendisini feda edenleri anarak konuşmasına başlayan Pınar Aydınlar ise, “Çok heyecanlı, çok tarihi bir dönemden geçiyoruz. Tüm halklar adına, bugün özgürlük mücadelesinin en üst seviyede olduğu bir süreçte az önce oyumu kullanırken Berkin’in son anı ve Nihat’ın o görüntüleri hep aklıma kazınmıştı. Çok büyük sözümüz var aslında, Kobane direnişinde şehit düşen yoldaşlarımıza, binlerce genç halkların özgürlükleri için bedel verdiler. Ve bugün Gezi direnişinden Kobane’ye uzanan bu hatta tüm özgürlükler adına, işçi sınıfının bu kadar sömürüldüğü bir süreçte bugün Soma’daki maden işçilerinden, Kürdistan’daki işçilere dair uzanan bütün bu emek mücadelesine bizim çok büyük bir sözümüz var. Ve bu sözü de tüm dünya halklarına ve özellikle de özgürlüğü, barışı ve adaleti isteyen tüm halklara armağan ediyoruz. Halkların Demokratik Partisi olarak bugün oylarımızı kullandık. Çünkü bizler hem mahallemizden, sokağımızdan, şehrimizden hem de tüm dünyadan haksızlıklara karşı direnen ve mazlumdan yana olmayı tercih eden bir partiyiz. Bunun için çok heyecanlıyız, buradaki halklar, buradaki değerler, insanların verdiği emek kavgası ve İzmir’de özellikle adım başı kulağımıza fısıldananlar bizler için çok önemli. Biz özgürlüğü ve adaleti, ne olursa olsun barışı bu ülkeye getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.