TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş Güvenliği Kanunu kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da işten çıkartılan 2 bin 831 işçiye kıdem tazminatı ile madenlerde yaşam odası kurulmasını da içeren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 06:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İş Güvenliği Kanunu kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz Perşembe günü başlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri dün tamamlandı ve 262 kabul, 1 çekimser oy kullanılarak kabul edildi. Tasarının kabul edilmesiyle birlikte Soma A.Ş'ye ait kapanmış olan maden ocağından işten çıkartılan 2 bin 831 işçinin kıdem tazminatı ve diğer tazminat alacaklarını almaları yönünde bir düzenleme yapıldı. Yaşam odaları da muhalefetin talebiyle iş güvenliği mevzuatına eklendi. 

DOĞUM İZNİ 5 GÜN

Yasa, üretimin zorlanmaması konusunda da durdurma yani teftişte durdurma yetkisi veriyor. Bunun yanında, madenlerde özellikle ölümlü kaza olması halinde 2 yıl kamu ihalelerinden men düzenlemesi geliyor. İdari para cezaları artırılıyor ve maden çalışanlarının ILO ilgili mevzuatı çerçevesinde çip sistemini düzenleyen düzenlenmeler var. 3 çocuklu asgari ücretliden gelir vergisinin alınmaması ve doğum izninin 5 güne çıkartılması gibi maddeleri de içeriyor. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.