TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanede çifte bayram

Tıp Bayramı’nı kutladıkları gün “HIMMS Stage 6”ya hak kazanarak kağıtsız hastane oldular

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hastanede çifte bayram

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi yaptığı kağıtsız uygulamalarla “HIMSS Stage 6 Sertifikası” almaya hak kazanarak ve “Kağıtsız hastane” olarak hizmet veren ilk Eğitim ve Araştırma hastanesi oldu.

“HIMSS Stage 6 Sertifikası”na hak kazanan hastanenin mutlu haberi almasının Tıp Bayramı kutlamasıyla çakışması hastane çalışanlarına çifte sevinç yaşattı. Hastane amfi salonunda yapılan kutlama törenine İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet E. Erbaycu, Hastane Başhekimi Uzm.Dr. Enver Yalnız, hastane müdürleri ve çalışanları katıldı. Görev süresi 30 yılı aşan hekimlere plaket ve çiçek verilen törende açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, hastane çalışanlarına müjdeli haberi verdi. Hastane olarak “HIMSS Stage 6 Sertifikası” almak için gerekli sistemleri kurarak iki yıldır emek verdiklerini söyleyen Kuzey KHB Genel Sekreteri iki bayramı birlikte yaşadıklarını ifade etti ve “Yaklaşık 2 aydır gittiğimiz hastane gezilerinde hastane çalışanlarımızın nasıl fedakar çalıştıklarını gördük. Hastanelerimizde çalışan ve bu mesleğe emek veren tüm çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Op.Dr. Oktay Başok’u da unutmayarak kendisine Allahtan rahmet diledi.

“HIMSS Stage 6” Sertifikası nedir?

Sağlık sektöründeki bilgi ve yönetim sistemleri alanında HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) ile hastanelerde yapılan hasta ile ilgili tüm işlemlerin elektronik ortamda olması hedeflenmiştir. Bu sayede “Doğru hasta doğru ilaç (5D)” kuralına uygun, “hekim karar destek” döngülü sistemlerin uygulanması ve hekim tarafından bu bilgilere her an her yerden erişimin sağlanması mümkün olacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından tüm hastanelere gönderilen ve HIMSS 1-7 ye kadar olan skor aralığında değerlendirilen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi,  ilk aşamada 4.6 skoru ile “Stage 4“ kademesinde idi. HIMSS tarafından “HIMMS Stage 6 Belgesi” başvurusu için sertifikalandırma süreci başlamasından sonra 5 ve 6 standartlarını karşılayan hastane, “HIMSS Stage 6 Sertifikası” için başvuruda bulundu ve kağıtsız hastane olarak hizmet vermeye başladı.

Başvurunun ardından 10 Mart 2015 tarihinde saat 11.00-13.00 saatlerinde hastane ile HIMSS Avrupa Temsilcisi Jörg STUDZİNİSKİ ve Türkiye Temsilcisi Mete Can Göksaran arasında yapılan telekonferans görüşmesinde hastaneyle ilgili bir sunum yapıldı. Hastanede yapılan klinik uygulama örnekleri videolarının, elektronik ortama alınan HBYS sisteminde kullanılan belgelerin gösterildiği sunum ve değerlendirmenin ardından hastane “HIMSS Stage 6 Sertifikası” almaya hak kazandı. Hastanın hastaneye başvurmasından itibaren yatış ve çıkışına kadar tüm aşamalarının elektronik ortama aktarıldığı bu sistem sayesinde, hekimler, hemşireler ve tüm çalışanlar dokümantasyonlarının elektronik ortamda saklanması, geriye dönük bilgilere kolay ulaşılabilmesi ve üst düzey bilgi güvenliği sağlandı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.