TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Bize diz çöktürebilirler mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırıkkale'de yaptığı konuşmada kendi savaş uçağını, savaş gemisini yapabilecek bir Türkiye'nin olduğunu; kendi milli otomobilini yapar duruma da geldiğini söyledi. Davutoğlu, "Yiğit oğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi?" dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu: Bize diz çöktürebilirler mi?

Alanda toplanan vatandaşlara 'Türkiye'nin her yerine gidip, al bayrağı dalgalandıran kim?' diye soran Başbakan Davutoğlu, "Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara sorun. 'Sizin zamanınızda Türkiye kendi silahını yapabiliyor muydu?' deyin. Kendi silahını yapamayan, bağımsızlıktan, milliyetçilikten bahsedebilir mi? 'Niye Sivas'ın ötesinde yoksunuz?' diye sorun. 'Türkiye'nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmıyorsunuz?' Ya bu izzetli yol devam edecek, AK Parti ile kendi silahımızı, uçağımızı, tohum bankamızı kuracağız. Otomobilimizi yapacağız. Dünyanın en uzun köprüsünü, hava limanını, dünyanın ikinci büyük tünelini yapacağız. İşte Doğan medya, Gülen medya, Ulusalcı medya. Hepsi diyor ki HDP'ye destek verin. Neden? Çünkü ana muhalefet partisinden, MHP'den ümit yok. Bütün ümitleri HDP barajı geçerse AK Parti'nin önü kesilir mi? Kime umut bağlarlarsa bağlasınlar, AK Parti devam edecek inşallah" diye konuştu.

'Siirtte 3 bacımızı bizim mitingden sonra darp ettiler, 5 genci dağa çıkarıp anne babalarını tehdit ettiler' diyerek konuşmasına devam eden Davutoğlu, şunları söyledi:

BU TEHDİT KARŞILIKSIZ KALMAZ

"Her yerden bu haberler geliyor. Seçim atmosferini kim kirletmeye, gölge düşürmeye kalkışırsa, karşılarında kale gibi dururuz. Bunlar yapıyorlar, CHP destek veriyor, MHP sessiz kalıyor, ya da destek veriyor, Gülen medyası, Doğan medyası, Uluslararası medya arkasında, kimse bunların yaptığı baskıyı görmüyor. Toplanıp hepsi AK Parti'yi suçlamaya çalışıyorlar. Bu tuzağı bozmaya çalışacak mıyız? Herkes barış içinde seçime gidecek. Herkes bu bir hafta içinde mutlaka özel planlamasını yapsın, sandıklara herkes gitsin. Türkiye'nin kader seçimidir. Ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım. Bu tehditler devam ettikçe, seçime kadar seçim esnasında ve seçim sonrasında da her türlü güvenlik tedbirini alır, baskılara boyun eğmeyiz. Muhtarları tehdit edenleri buradan uyarıyorum. Bir takım tehdit edenleri, aileleri tek tek fişleyenleri, Siirt'te olup bitenleri, çocukları dağa kaldırıp, anne babaları tehdit edenleri uyarıyorum. Bu tehdit karşılıksız kalmaz. Bir milim taviz vermeyiz."

BAŞKANLIK SİSTEMİ OLAN YENİ ANAYASA

Allah'ın huzuruna giderken ellerinde iki şey olacaksa, birisi Filistin'e, diğerinin de Suriyeli mazlumlara sahip çıkmak olacağını belirten Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yiğit oğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi? 3'ü değil, 33'ü bir araya gelse durdurabilirler mi? Onlar bizi durdurmaya çalışırlarken, biz gelecek planlaması yapıyoruz. Seçim beyannamemizde kapsamlı bütün vizyonumuzu ortaya koyduk. Yeni Anayasa'yı inşallah kaleme alacağız. Özgürlükçü, başkanlık sistemi olan yeni Anayasa'yı özgürlükçü, sivil bir Anayasa için harekete geçeceğiz. Muhalefet partilerine çağrıda bulundum, yine bulunuyorum. Artık bu ülke 12 Eylül Anayasası ile yürümez. Türkiye'yi bütünleştiren, birleştiren, Milli Birlik Projesi olan çözüm sürecine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hakkari, Edirne, Diyarbakır, Konya ile Şırnak'ı Kırıkkale ile kardeş kılacağız kardeş. Üç, bütün toplum kesimleriyle yeni ve kapsamlı diyalog çalışmasında bulunacağız. Alevilerin sorunlarını farklı düşüncelerde kimler varsa, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Dört; ekonomide reformsal yapılara süratle devam edeceğiz. Yeniden yükselen Türkiye'nin ilk 10 ekonomisi arasına gerçek. Yeni istihdam alanı yaratıp, gençlerimizi delikanlılarımızı istihdam edecek yeni modeller geliştireceğiz. Mesleki eğitimi bu anlamda başından tekrar düzenleyeceğiz Türkiye en çok istihdam üreten ülkelerden birisi. Nüfusumuz dinamik. Biz yükselen genç bir nesil istiyoruz."

EMEKLİLERİMİZİ EFLASYONUN ALTINAD EZDİRMEYECEĞİZ

Kadınlara doğum hediyeleri verdiklerini, ilk çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncüye 600 lira verdiklerini, devletin ilk altınları takacağını belirten Davutoğlu, "Memnun musunuz bacılar? diye sordu. Davutoğlu, altıncı olarak istihdamla birlikte toplumsal kesimlerin bütün sorunlarını tek tek ele alacaklarını belirtirken, "Emeklilerimizi hiçbir şekilde enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu'nun palavralarını bir kenara koyun. Alın teriyle emeklilik aşamasına gelmiş vatandaşlarımızı ne enflasyona, ekonomik krize ezdiririz, ne de Kılıçdaroğlu'nun hesap bilmeyen tutumuna onları mahkum ederiz. Taşeron sorunlarını çözeceğiz. Asıl işte çalışan hiç kimse taşeron sisteminde olmayacak. Özel güvenlik elemanı olarak çalışanlar kaygılanmasın. Herhangi bir yerde kadroya alacağız, yoksa hiçbir hak kaybı olmadan bulundukları statüde çalışmaya devam edecekler. Yedinci olarak Şeffaflık Yasası'nı hazırlamıştık. Bu ülkede her şey bütün dönemimizde şeffaf oldu. Hortumlamalar bitti. Kamu bürokrasisini tekrar yapılandırıyoruz. Bürokraside hiçbir yapılanmaya yer vermeyeceğiz. Yargıyı bu reform çerçevesinde yeniden yapılandıracağız. Şehirlerin yeniden yapılandırılması ile ilgili çok kapsamlı çalışma yürüteceğiz. Biz şimdiden hükümet programını yazmaya başladık. 8 Haziran'da bu emaneti bize verecek misiniz?" diye sordu. (DHA/KIRIKKALE)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.