TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Güneş balçıkla sıvanmaz”

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına rüşvet, riya bulaşmaz, adaletsizlik, ahlaksızlık, hırsızlık, soysuzluk, şerefsizlik bulaşmayacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2015 06:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Güneş balçıkla sıvanmaz”

ANIL YIKGEÇ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol’u Bornova ve Bayraklı’ya bağlayacak olan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın açılış töreni gerçekleşti. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisi CHP’nin milletvekili adaylarının belirlenmesinde etkisi olduğu eleştirilerinden bazı gazetecilerin akreditasyonu olmadığı gerekçesiyle büyükşehir belediyesine alınmadığı şeklindeki haberlere kadar gündeme dair bir dizi değerlendirmede bulundu.

LİSTELERDE HİÇBİR ETKİM YOK

Milletvekili aday listelerinin hazırlanmasında hiçbir etkisinin olmadığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İki ay sonra seçim var. Bu iki ay seçim arifesinde ve uzunca bir süredir planlanan, planlı bir şekilde, yok büyükşehir belediyesi şunu istemedi şunu istedi, yok cebinde kontenjan listesi var, önseçimde şunu bunu destekledi gibi sözler muhalefet tarafından işleniyor. Muhalefet basını tarafından işleniyor” dedi. Gazetecilerin büyükşehir belediyesine alınmadığının yazılmasına da tepki gösteren, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, tepkisini; “Cenazeye alınmayan gazetecilerle elini kolunu sallaya sallaya büyükşehir belediye koridorlarında gezen gazeteciler, akreditasyonu yok diye ortalık karıştırılmaya çalışılıyor. Hangi gazeteci girememiş. Ambargo konmuş. Sen buradan çık denmiş. Yani hem kirletiyorsunuz basın özgürlüğünü, hukuk sistemini hem de yaptığınız işi hiç alakası olmayan yerlere sıvamaya çalışıyorsunuz. Tutmaz. Uğraşmayın. Daha fazla küçülmeyin. Ayıptır. Biz emin adımlarla ve bu kentin kalkınması için, huzuru için, yaşam standardını arttırmak için canımızı dişimize taktık çalışıyoruz” sözleriyle gösterdi.

“Engellemeye de çalışmayın. Sadece ve sadece izleyin ve gölge etmeye kalkmayın. 11 yıldır gölge olamadınız bundan sonra da olamayacaksınız. Güneş balçıkla sıvanmaz” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, seçimlere 2 ay kala kendisine ve büyükşehir belediyesine yönelik kara çalmaya ve itibarsızlaştırmaya çalışmalarına devam edileceğine dikkat çekerek, dikkatli ve uyanık olacaklarını söyledi.

YOLUMUZ İNSANLIK YOLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına rüşvet, riya bulaşmaz, adaletsizlik, ahlaksızlık, hırsızlık, soysuzluk, şerefsizlik bulaşmayacağını altını çizerek söyleyen Kocaoğlu, “Çok uğraştınız, kara çaldınız ama bulaşmaz. Bulaşamaz. Yolumuz belli. Yolumuz insanlık yolu. Adalet yolu. Yolumuz hizmet yolu. Yolumuz insanı yüceltmek yolu. Başka işte gözümüz, kulağımız, hesabımız yok. Bunu herkes biliyor. Ama herkes yalandan kara çalmaya çalışıyor. Biz uyanık olacağız. Bizim hesabını veremeyecek hiçbir şeyimiz yok. 2 ay yine bombardıman yapılacak. Başkan tırmalanmaya ve oradan bir şeyler kopartılmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılacak. Bizler uyanık olup mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi şahsımız için değil ülkenin geleceği için, hukuk devleti, adalet için yapacağız. Bize düşen görev budur. Hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

İZMİR’İN ULAŞIMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Aziz Kocaoğlu, gündeme dair değerlendirmelerinin ardından tamamlandığında 100 milyon lirayı bulacak olan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın yanı sıra metro, deniz ulaşımı ve diğer yatırımlardaki son durum hakkında da bilgi verdi. Kocaoğlu, “Bu kavşağın bedeli 22 milyon 500 bin lira. Tamamlandığında yaklaşık 100 milyon liralık bir projedir. İzmir’imize, hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bugün ulaşım İzmir’in ulaşımıyla ilgili büyükşehir belediyesinin yapmak istediği ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin Altınyolu bağlantısı ve Adnan Kahveci Kavşağı’nın sahile alınması. Bir taraftan Bayraklı’yı ilgilendiriyor. Diğer taraftan Bornova’yı ilgilendiriyor. Ondan sonra köprü başı ve 57’inci Topçu Tugayı’na kadar olan mesafede, kamulaştırma çalışmaları bittiğinde önümüzdeki süreçte Manisa Kavşağı’ndan giren sürücü önce Bornova’ya dağılabilecek, sonra Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan çevre yolu ile buluşabilecek, sonra Adnan Kahveci Kavşağı ve Altınyol ile buluşacak. Güneyden gelenler de Bayraklı, Bornova, çevre yolu ve Manisa-İstanbul yolu ile buluşacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 yılda tüm otobüsleri yenilediğini, raylı sistemin 100 kilometreye uzatıldığını anlatan Başkan Kocaoğlu, süren projelerle hakkında da bilgiler verdi: “Burası eli kulağında bitiyor. Homeros’u da kamulaştırmalarla devam ediyoruz. Büyükşehir belediyesi ulaşımda 11 yılda tüm otobüslerini yeniledi. Yüzde 85’i engelli ulaşımına uygun. Yüzde 99’una yakını klimalı. Raylı sistem 11 km’den 100 km’ye çıktı. Metro bitti. Mayıs ayı içerisinde 30 kilometre daha ilave oluyor. Selçuk’ta 26 kilometre büyükşehir belediyesi tüm ihalelerine çıktı. Bornova merkeze bağlayacak metro proje bittikten sonra ihaleye çıkacak. Narlıdere 8,5 km uzatılıyor. 4,5 km’nin fizibilite raporu bekleniyor. 85 tane yeni çeker alındı. Onlar da geldiğinde ve sinyalizasyon çalışması da devam ediyor metroda. Önümüzdeki süreçte yaklaşık bir yıl içerisinde metro hem uzayacak hem de 1,5 dakikada bir tren çalıştıracak hale geliyor.”

SON TEKNOLOJİ VAPURLAR

Körfezde çalışacak 15 adet katamaran tipi, son teknoloji vapurla İzmir’in hem Türkiye’ye hem dünyaya örnek olduğunu, adeta bir devrim yaptığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Vapurlara geldiğimizde; büyükşehir belediyesinin körfezde 15 adet katamaran tipi son teknoloji gemiler hem İzmir’de hem ülkede hem dünya denizciliğinde taşımacılıkta bir devrimdir, bir örnektir. Bugün gemileri yapan firmanın kapısında Norveçlisi de ABD’den insan da var diğer bizim belediyemizden de var. Bir karar verdik, çok zorlandık ve Türkiye denizciliğinde bir çığır açtık. Umuyorum denizcilik sektörüne önemli bir katkıda bulunur. 3 tane arabalı vapurun bir tanesini denize indirdik. Hasan Tahsin adı. Arkasından 6 ay ara ile hizmete gelecek ve 2006’nın sonuna kadar körfezde araç taşımacılığında iki misli kapasiteyi arttıracağız. Yeni yollar, yeni akslar, yeni planlamalar ve birçok çalışmayla yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz.”

BAŞKAN KARABAĞ, KOCAOĞLU’NDAN 3 ŞEY İSTEDİ

Açılışta kürsüye gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın büyükşehir belediyesi ile birlikte hayata geçirilmesi nedeniyle teşekkür etti ancak hemen ardından 3 talebini dile getirdi. Karabağ, bu taleplerini şu şekilde dile getirdi: “Yeni Kent Merkezi Bayraklı hem trafik hem altyapı açısından bölgeye yeni yükler getiriyor. Bu kavşakla gideriliyor ama altyapıda şimdiden çalışmaya başlanması gerekiyor. Folkart gökdelenlerinde 4 bin insan yaşıyor. Buradaki evsel atığı düşünürsek kanalizasyon altyapısının yeni planlara göre revize edilmesi gerekiyor. İkincisi; Bayraklı sahilini insanla buluşturmamız gerekiyor. Bir kilometrelik aks üzerinden yeraltına kara trafiğini alabiliriz. Çok tartışılan metro istasyonlarının yeraltına alınması gerektiğini düşünüyoruz. Şemikler ve Çiğli’deki sıkıntı burada da var. Vatandaşın taleplerini dile getirmek istiyoruz. 3. sıkıntımız. Mevcut gecekondu bölgelerinde, o günkü koşullara göre yapılmış imar planlarının revize edilmesi ve yeni plan-projelerin yapılması gerekiyor. Biz kıyıdaki büyük parsel sahiplerine verdiğimiz emsal 3 verelim demiyoruz ama birazcık yoğunluk vererek müteahhit ile gecekondu hak sahibini pazarlık edebilecek çalışmanın yapılmasını ve gecekonduların süratle bu bölgeden kaldırılmasını düşünüyoruz. 6 bölgede revizyon imar çalışması yapıyoruz. 5 binliklerle uyumlu olması ve büyükşehrin onayı gerekiyor. Aziz Başkanımızdan destek istiyoruz. Genelde fazla konuşmam ama ortak projeler yaptık burada. Ama bundan sonraki projeler için şimdiden teşekkür ediyorum.”

Başkan Hasan Karabağ’ın taleplerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, taleplere, “Hasan Başkanımız istek ve düşüncelerini söyledi. Bir kısmı zaten var olan bizim çalışmalarımızda bir kısmı da öneri olarak kabul edilip üzerinde çalışılması gereken konular. 29 belediye her zaman ister Bayraklı isterse büyükşehir belediyesi çatısı altında her türlü konuyu birlikte değerlendirir, irdeler ve birlikte gereğini yapar” yanıtını verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.