TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yine ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 129 sanıklı davaya İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunun beklenmesi için Haziran ayına ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yine ertelendi

22'ncisi yapılan duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da izleyerek, Kocağoğlu ve diğer sanıklara destek verdi.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yazılan müzekkereye verilen yanıtta, 'İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosya başvurusunun yönteme uygun yapılmadığından esastan reddedilip geri gönderildiğine dair' yazıyı okudu. Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, AYM'nin İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin başvurusunu usulen reddettiğini, ancak daha sonra daha sonra mahkemenin usul eksikliğini tamamlayarak yaptığı ikinci başvuruyu kabul ettiğini söyledi. Demir, anayasaya aykırılıkla ilgili önceki ifadelerini tekrar etmek istemediğini, ama esasen durumun devam ettiği ve AYM kararının bu davayı doğrudan etkileyeceği için AYM'ye yeniden müzekkere yazılarak yeniden sorulması ve ara karar verilmesi yönünde işlem yapılmasını talep etti.

“ÇETE YOK, BERAAT VERİLSİN”

Sanık Ferda Eser'in avukatı Birol Keskin, davanın çatı yargılama olduğunu, davada çete bulunmadığını, Aziz Kocaoğlu'nun çete reisi, müvekkili ve diğer sanıkların da çete üyesi olmadığını söyleyip, çete suçlamasından beraat kararı verilmesini istedi. Sanık Erhan Bey'in avukatı Bilge Özer ise, dört bakanla ilgili TBMM tarafından dinlemelerin usulsüz olduğu gerekçesiyle soruşturma izni verilmediğini hatırlatarak, bu davada da yapılan dinlemelerin usulsüz olduğunu ifade etti.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, bilirkişi Fatih Çınar'ın sanık Cemal Hayati Öztürk'e ait telefonunun sim kart şifresini çözemediği için rapor düzenlenemediği şeklindeki yazısını okuyarak, sanık Öztürk'ten şifreyi söylemesini istedi. Öztürk, aradan 4 yıl geçtiği için doğru hatırlayamama ihtimalinin olduğunu belirtip 4 rakamlı bir şifre söyledi. Bu konuşma salonda gülüşmelere yol açtı.

Hakim Çoban, AYM'ye yeniden müzekkere yazılmasına, usulsüz dinlemelerle ilgili HSYK müfettişlerinin inceleme sonucunun beklenmesine, avukat Birol Keskin'in beraat talebinin bu aşamada reddedilmesine karar vererek duruşmayı 30 Haziran tarihine erteledi.

Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler duruşma sonrası bir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.