TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendi işini kurmak isteyenlere ilham olsun

Bayraklı Belediyesi’nin açtığı ücretsiz kurslarda kendini geliştiren Aysel Erkal, KOSGEB kredisinden yararlanıp ütücafe’yi açarak kendi işinin patronu oldu

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kendi işini kurmak isteyenlere ilham olsun

Bayraklı Belediyesi’nin açtığı ücretsiz kurslarda kendini geliştiren ev hanımı 46 yaşındaki Aysel Erkal, KOSGEB kredisinden yararlanıp ütücafe’yi açtı. Ütücafe’de müşterilerin getirdikleri kıyafetleri ütüleyen ve burada bekleyenlere evde yaptığı kurabiyeleri çayla birlikte servis eden Erkal, “Artık kendi işimin patronu oldum. Yeni meslek dallarının kurslarını başarıyla bitirerek sertifikamı aldım. Sonra anladım ki herkes bir dükkan işletebilirmiş. Bunun o kadar da zor bir şey olmayacağını kafama soktum. ‘ben de bunu yapabilirim’ diye düşündüm. Ve ütücafe konsepti geliştirdim” dedi. Aysel Erkal, Bayraklı Belediyesi’nin Manavkuyu Mahallesi’ndeki kurs merkezinde kursiyer olarak el işi, dikiş-nakış kurslarına katıldı. Başarılı bir kurs dönemi geçiren Aysel Erkal aynı zamanda aile ekonomisine katkı sağlamak için evinde ürettiği tatlı ve kurabiyeleri satıp, parça başı ütü yapmaya başladı. Katıldığı kurslar, edindiği arkadaşlıklar ona yeni bir bakış açısı getirdi. KOSGEB kursuna başvurdu. Projesi kabul edildi.

ÜTÜCAFE’Yİ AÇTI

O şimdi kendi işinin patronu oldu. Yarattığı yeni konseptte bir yandan ziyaretçilerini kendi elleriyle yaptığı tatlı ve tuzlu ürünlerle ağırlarken diğer yandan da gelen kıyafetleri ayrı bir bölümde ütülüyor. Ütü için gelen müşteri elbiselerini bırakıp gitmek yerine Aysel Erkal’ın kendi deyimiyle Türkiye’de bir ilk olan “Ütücafe”nin kafeteryasında oturarak vakit geçirebiliyor.  

“İLHAM KAYNAĞI OLURUM”

“Ütücafe projesi hep aklımda vardı. Ama hep birisinin beni harekete geçirmesini bekledim” diyen Aysel Erkal, “Belediye kurslarına katıldım. Birçok arkadaşlık edindim. Yeni meslek dallarının kurslarını başarıyla bitirerek sertifikamı aldım. Sonra anladım ki herkes bir dükkan işletebilirmiş. Bunun o kadar da zor bir şey olmayacağını kafama soktum. ‘Ben de bunu yapabilirim’ diye düşündüm. Ve ütücafe konsepti geliştirdim. Bu belki İzmir ve Türkiye’de bir ilk. Kurstan arkadaşlarımın ürettiği el ürünlerini de dükkanımda sergileyip satma imkanı buluyorum. Bu imkan bana nasip oldu ama birçok arkadaşım var. Belki onlara da ilham kaynağı olurum” dedi.

ÖRNEK OLUR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadınlara yönelik açtıkları meslek kursları sayesinde birçok kadının iş sahibi olduğunu belirterek, “Kadının ekonomik özgürlüğü elde etmesi önemli. Meslek kurslarımız birçok kursiyerimizi kendi işinin patronu yaptı. Aysel Hanım önemli bir örnek. Yeni bir konsept yaratmış. Başarılar diliyorum. Kendisi, kadınların istediği zaman neler yaptığını bizlere bir kez daha gösterdi” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.