TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 Nazarköy’de Boncuk Festivali

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Boncuk Festivali, vatandaşın yoğun ilgisi ve katılımıyla Nazarköy’de gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 Nazarköy’de Boncuk Festivali

El işi ürünlerinde Türkiye’nin dünya markası haline gelen nazar boncuğunu tanıtmak ve özgün tasarımları gün yüzüne çıkarmak amacıyla Kemalpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Boncuk Festivali, vatandaşın yoğun ilgisiyle Nazarköy’de gerçekleştirildi. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen festivalde birbirinden güzel el işi ürünler açılan stantlarda sergilenirken; yine etkinlik kapsamında düzenlenen ve Türk Halk Müziği Sanatçıları Vildan Turan ve Yılmaz Demirtaş’ın verdiği konser de izleyiciden tam not aldı. Festivalin Anneler Günü’ne denk gelmesi sebebiyle; biri engelli iki çocuğuna tek başına bakan Hatice Şahin (56) ise Kemalpaşa Belediyesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilerek ödüllendirildi. Festivalin resmi açılışında bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra turizm anlamında ciddi potansiyelinin olduğuna dikkat çekti. Uğurlu, “Nazarköy, hem boncuğu hem de kirazı ile 60 yıldan bu yanan geçimini sağlayan bir köyümüz olmuştur. Yaklaşık bin 200 derece sıcaklıktaki ateşin önünde cama şekil veren köylü kardeşlerimiz farklı renk ve çeşitte boncuk üretmekte; kadınlarımız ise bunları stantlarında sergileyerek satmaktadır. Bunlar evlerimizi ve iş yerlerimizi süsleyen birer aksesuar; Nazarköylülerin ise aşı ve ekmeği olmuştur” dedi.

ÇİÇEK DAĞITTI, TÜRKÜ SÖYLEDİ

Festivalin Anneler Günü’ne denk gelmesi sebebiyle beraberinde getirdiği karanfilleri kadınlara dağıtan Başkan Uğurlu, hem sohbet etti hem de kendisine iletilen talepleri dinledi. Konser alanındaki türkülerle coşan Başkan Uğurlu türkü söyleyip zeybek oynadı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.