TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gribi Ayakta Geçirdiğimiz İçin Vaka Sayısı Artıyor”

Domuz Gribi’nin gündemden düşmediği bir dönemde önemli bir uyarıda bulunan ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Fırat Demirtaşoğlu, Türkiye’de insanların grip konusunda farkındalıklarının olduğunu ancak önleme konusunda çaba göstermediğini  belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gribi Ayakta Geçirdiğimiz İçin Vaka Sayısı Artıyor”

HALİSA TOPRAK

Demirtaşoğlu, bu hastalıktan korunma ve yaygınlaşmasını önleme noktasında yeterli çabanın gösterilmediğini söyledi ve “Gribal enfeksiyonlarda bol bol istirahat edilmeli ve bol sıvı alınmalı. Fakat insanlarımız evde dinlenmeyip, kalabalık ortamlarda bulunuyor ve hastalığı bulaştırıyorlar” dedi.

GRİPKEN KALABALIK ORTAMLARA ÇIKMAYIN

Gribin bir virüse bağlı olarak gelişen üst solunum yolu enfeksiyonu belirten ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Fırat Demirtaşoğlu, gribin her yıl belli dönemlerde toplum arasında yaygınlaştığını söyledi. İnsanlarımızda grip hastalığı konusunda yeterli bir bilinç oluştuğunu anlatan Dr. Demirtaşoğlu, ancak aynı bilinç ve duyarlılığın gripten korunma ve başkalarına bulaştırma noktasında gösterilmediğini vurguladı. Grip olan insanın evinde istirahat edip, bol sıvı alması gerektiğini anlatan Dr.Demirtaşoğlu, “İnsanlar grip olduğunun farkında ama gripten korunma konusunda ya da gribin yaygınlaşmasını önlenmesi konusunda yeterli bir bilinç yok. Gribin yaygınlaşmasını önlemenin en önemli yolu gripli insanların kalabalık ortamlarda mümkün olduğunca bulunmamalarını sağlamaktır. Ama ülkemizde gribal enfeksiyonlar maalesef ayakta geçirilen bir hastalık kabul edildiği için gripli insanlar kalabalık ortamlarda daha sık bulunuyorlar ve hastalığı başkalarına bulaştırıyorlar. Aslında gribal enfeksiyona yakalananların evlerinde istirahat etmesi, bol sıvı alması, çok fazla kalabalık ortamlarda bulunmamaları gerekiyor” dedi.

“GRİP OLAN ÇOCUĞUNUZU OKULA GÖNDERMEYİN”

Gribe yakalanan çocukların da evlerinde dinlenmeleri uyarısında bulunan Dr. Demirtaşoğlu, ailelerinin çocuklarını hastalık iyileşinceye kadar kreşe ya da okula göndermemesi gerektiğini söyledi. Dr. Demirtaşoğlu, aksi takdirde okulda veya kreşteki çocukların birkaçının daha gribe yakalanacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.