TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon kadro 1 haftada dağıldı

Pınar Karşıyaka, Türkiye Basketbol Ligi'nde güçlü rakiplerini geçip tarihi bir şampiyonluk yaşayan kadrosundaki kilit isimleri henüz kupa sevinci sürerken kaybediyor

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şampiyon kadro 1 haftada dağıldı

Play off final serisinin beşinci maçında 19 Haziran Cuma günü Anadolu Efes'i yenerek 28 yıl sonra kupayı kaldıran Pınar Karşıyaka'da Dixon, şampiyonluğun hemen ardından ücretini 3'e katlayıp Fenerbahçe'ye gitti. Mali gücünü devreye sokan Fenerbahçe Ülker, Barış ve Palacios'a da reddetmeyecekleri teklifler yaptı. Diebler'ın Anadolu Efes'e transferi yalnız resmi imzaya kaldı. Strawberry'nin 2 yıllık 1.4 milyon dolar karşılığında Yunan devi Olympiakos'la söz kestiği öğrenildi. Gabriel de aynı takımla temasta olduğu öğrenildi.

Sözleşmeleri biten oyunculara teklif sunan Pınar Karşıyaka, yalnız 3 yıldır kadroda yer alan guard Soner Şentürk'le 1 yıllığına daha anlaştı. Palacios sözleşmesi gereği yurt dışına transfer olursa 50 bin, Gabriel 100 bin dolar ödeyip serbest alacak.

Pınar Karşıyaka, Federasyon, lig biter bitmez Türk takımlarının kendi arasındaki yabancı transferi yönergesini değiştirdiği için Palacios ve Diebler'in de yurtiçine gitmesi halinde 1 milyon dolar bonservis gelirinden olacak. Fenerbahçe Ülker'le anlaşan Dixon'dan bonservis kaybı 410 bin dolar. "Yeni yönergeye itiraz edeceğiz" diyen Menajer Selim Çınar, "Kuralın değişeceğini bilsek yabancılarla farklı sözleşme yapardık. Mağdur olduk" dedi.

SİSTEMİ BOZMAYACAK

Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, transfer piyasasının yıldızı haline gelen yabancı oyuncularını kadroda tutmak için astronomik bedeller ödemeyeceklerini söyledi. Ustaoğlu, "10 katımız bütçeye sahip rakipler sahada bizimle baş edemeyince oyuncularımızı transfer etmeye yöneldiler. Yabancılara geçen sezon ödediğimizin çok üzerinde rakamlar önerdik ama Dixon örneğinde olduğu gibi hepsine ücretinin 3 katını teklif ediyorlar" dedi. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.