TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son söz milletin!

 Tüm Türkiye bugün gerçekleşecek genel seçimlere kilitlendi. Sabah saat 08.00’da başlayacak olan oy verme işlemi 17.00 itibari ile sona erecek  

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2015 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Son söz milletin!

İŞTE YASAKLAR

2015 genel seçimlerinde yurtiçinde 53 milyon 765 bin 231, yurtdışında ise 2 milyon 866 bin 979 olmak üzere 56 milyon 608 bin 817 kayıtlı seçmen sandığa gidecek, 1 milyon 47 bin 192 genç ise, ilk kez oy kullanacak. Seçim nedeniyle alkollü içki satışı yapılamayacak, emniyeti ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse ateşli silah taşıyamayacak. Kahvehane ve internet kafeler de kapalı olacak. Bu yasaklar sabah 06.00’dan 24.00’a kadar geçerli olacak. Saat 21.00’den önce seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir haber verilmeyecek.

OY VERİRKEN DİKKAT!

Sandık başına giden seçmenin oyunu kullanabilmesi için yanında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli bir belgenin bulunması gerekiyor. Seçmenin oyunun geçersiz sayılmaması için ise oy pusulasına basacağı mührü tercih dairesinin dışına taşırmaması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.