TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klasik memur mantığını değiştirmeniz lazım

Ticaret müşavirlerinin aktif olarak alanda çalışması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Ofisinde 5 saatini geçiren ticaret müşaviri, vazifesini tam yapmıyor demektir. Alanda, piyasalarda olacaksınız. Bize mazeretli gelmeyeceksiniz. 24 saat yetmiyorsa 25'inci saati bulacaksınız. Haftada 7 gün yetmiyorsa 8'inci günü bulacaksınız. Klasik memur mantığını değiştirmeniz lazım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Klasik memur mantığını değiştirmeniz lazım

Türkiye'nin Dış ekonomik ilişkilerinde ticaret müşavirlerine büyük görev düştüğüne vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "4 yöntem, alandan sizlerden hizmet beklediğimiz ve yoğun bir şekilde çalışarak Türk ekonomisine katkı beklediğimiz 4 ana alan mutlaka takip etmeniz gereken 4 ana alan. Birincisi küresel ekonomik değişim ve bulunduğunuz ülkenin konumu. Dünyadaki küresel ekonomik değişimi yakından takip etmeniz o ülke perspektifinden Ankara'ya aktarmanız. İkincisi Türkiye'nin makro stratejik hedeflerini ekonomik açıdan doğru anlamak ve bu makro stratejik hedeflerle bulunduğunuz ülke ile sağlıklı bir ilişki kurmak. Hiçbir tedirginlik göstermeden iş dünyamızla birlikte bulunduğunuz ülkelerde çalışmalar ağırlık vereceksiniz. Oradaki iş dünyası ile yakın ilişki içinde olacaksınız. Yani büyükelçilik binasında oturup ya acaba ne zaman bana bir telefon gelir Ankara'dan. Ne talimat gelir diye beklemek ticaret müşavirliğinin yapacağı bir iş değildir. Klasik memur mantığını değiştirmeniz lazım" ifadelerini kullandı.

'HER KAPIYI ÇALMAK KAPALIYSA BACADAN GİRMEK GEREKİR'

Davutoğlu, "Bulunduğunuz ülkede iş dünyası ve bürokrasi ile yakın ilişki içinde olmalısınız. Her kapıyı çalmak kapalıysa, bacadan girmek gerekir gerekirse. Bıkmadan usanmadan çalışan ticaret müşavirleri görmek istiyoruz" dedi.

7 GÜN YETMİYORSA 8'NCİ GÜNÜ BULACAKSINIZ

Ticaret müşavirlerinin aktif olarak alanda çalışması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Ofisinde 5 saatini geçiren ticaret müşaviri, vazifesini tam yapmıyor demektir. Alanda, piyasalarda olacaksınız. Bize mazeretli gelmeyeceksiniz. 24 saat yetmiyorsa 25'nci saati bulacaksınız. Haftada 7 gün yetmiyorsa 8'nci günü bulacaksınız. Ama mutlaka geçmişte kaybedilmiş zamanı telafi etmek üzere gece ve gündüz faaliyet içinde alanda aktif olarak çalışacaksınız" diye konuştu.

'KARAYİP ADALARI'NDA DA BÜYÜKELÇİLİK AÇACAĞIZ'

Türkiye'nin komşu ülkelerle olan ilişkilerini arttırmada kararlı olduğunu ve Türkiye'nin büyükelçilikler açmaya devam edeceğini de belirten Davutoğlu, "Karayip Adaları'nda da büyükelçilik açacağız" dedi. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.