TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onlar şimdiden üniversiteli

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun (ŞÜBAT) yürüttüğü İbni Sina Projesi kapsamında İzmir’deki 10 farklı liseden toplam 175 öğrenci, Şifa Üniversitesi’nde bir aylık eğitim alarak, şimdiden üniversiteli olmanın ayrıcalığını yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Onlar şimdiden üniversiteli

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun bu yıl ilk kez hayata geçirdiği proje ile İzmir’deki 10 farklı liseden; 2’inci ve 3’üncü sınıflarda okuyan yaklaşık 175 öğrenci, üniversite ile erkenden tanıştı.  Şifa Üniversitesi’nde yaklaşık 1 ay boyunca hafta sonraları öğretim üyelerinden ders alan, laboratuvarlarda uygulamalara katılan öğrenciler üniversitenin tıp fakültesi ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Bir aylık eğitimin sonunda öğrencilere İbni Sina Eğitim Programı Başarı Sertifikası verildi. Bu amaçla düzenlenen törende konuşan Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu Akademik Danışmanı Doç Dr. Hüseyin Sarıbaşak, öğrencilerin sağlık alanındaki meslekleri daha iyi tanımalarını ve üniversite tercihi yaparken daha bilinçi hareket etmelerini amaçladıklarını kaydetti.

Bilimsel Araştırmalar Topluluğu Başkanı Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Talha Özüdoğru ise topluluğun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Özüdoğru, topluluğun öğrencilere bilimsel bir bakış açısı kazandırmak amacıyla faaliyet gösterdiğini ve bugüne kadar bir çok projeye imza attığını söyledi. Özüdoğru, “Arkadaşlarımıza bilim insanı ruhu kazandırmaya çalışıyoruz. İbni Sina, bugüne kadarki en büyük projemiz oldu. Bu proje ile üniversite öğrencilerinin dışına çıkıp, İzmir’in önemli liselerinde okuyan başarılı öğrenci arkadaşlarımızı hedefledik” diye konuştu.

Törende lise öğrencilerine ve velilerine hitap eden Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet  Ateş ise sağlık eğitiminde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çekti. Sağlık eğitiminin yüzde 80 oranında pratik deneyime dayalı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ateş, “İbni Sina Projesi’ni bu anlamda çok önemsiyorum. Bunu aynı zamanda bir danışmanlık hizmeti olarak da düşünebiliriz. Çünkü bu dönemde yapılacak tercihler çok önemlidir. Öğrencinin tercihlerinde hata yapmaması için doğru yönlendirilmesi gerekir” dedi.

ŞİFA 2015’TE 2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAK

Konuşmasında Şifa Üniversitesi’nin eğitim yatırımlarına da değinen Prof. Dr. Ateş, yeni akademik yılda 900 yeni öğrenci kabul etmeyi planladıklarını belirterek, “Bu sayı ile birlikte toplam öğrenci mevcudumuz 2 bine yükselmiş olacak. İnşallah gelecekte bugün burada olan liseli arkadaşlarımızı da aramızda görmek istiyoruz. Şu anda yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda eğitim veriyoruz. İnşallah inşaat sürecini başlattığımız yeni yatırımlarımızla Türkiye’nin sağlık alanında; tek noktadaki en büyük kampüsünü, hastane sistemleri ile birlikte hayata geçireceğiz. Projelerimiz tamamlandığında da toplamda 6-7 bin öğrenciye hizmet verecek kapasiteye ulaşmış olacağız” bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından İbni Sina Eğitim Programına katılan liselerin müdürlerine teşekkür plaketleri sunuldu. Daha sonra ise 175 öğrenciye İbni Sina Eğitim Programı Başarı Sertifikası dağıtıldı. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.