TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası mükemmelliği arıyor

KalDer İzmir Şubesi'nin düzenlediği bu yıl 16'ncı kez gerçekleşen ‘Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda mükemmellik, kalite, denge ve sürdürülebilirlik kavramları üzerinde duruldu

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İş dünyası mükemmelliği arıyor

ANIL YIKGEÇ-Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi'nin bu yıl 16'ncı kez düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu (MAS) başladı. Üç gün süren ve bu yılki ana teması ‘Mükemmel Denge' olan sempozyumda toplam 10 çalıştay ile 11 oturum gerçekleşti. Hilton Hotel’de gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, sempozyumun konularının çok özenle ve güzel seçildiğini ifade ederek mükemmellik kavramını anlattı. “Mükemmellik kavramı Toplam Kalite Felsefesi ne dayanan bir yolculuktur. Tüm organizasyonu sürekli şekilde kaliteyi korumak için seferberlik ilan etmek olarak bakıyoruz. Kalite mükemmel olabilmektir” diye konuşan Doğan, mükemmelliği koruyabilmek için sürdürülebilirliğin önemine ve zorunluluğuna değindi.

DENGENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

KalDer İzmir Şube Başkanı Osman Ünal ise, denge kavramına değinerek: “Türkiye denge anlamında ya da kaynakları kullanmak anlamında pek başarılı sayılmaz. Beşeri kaynaklarımız çok değerli. Bu sempozyumda beşeri kaynakları nasıl kullanacağımız konusunda bize yardımcı olacak. Dünya ekonomik formu her sene Küresel Rekabet Raporu ve Beşeri Kaynaklar Raporu yayınlıyor. Ülkemiz açısında çok umutlu değil gibi görünüyor ama bizlere bu anlamda daha fazla bilgiye, katkıya, birbirimizi başarıya doğru gitmeye de sürüklüyor. Türkiye, Beşeri Kaynaklar Raporu’nda 154 ülke içinden 68’inci sıradayız. Diğer taraftan Avrupa ve Orta Asya’daki 43 ülkeye baktığınızda 42’inci sıradayız. Bizim bir altımızda sadece Moldova var. Diğer değerlere baktığımızda ‘Gayri Safi Milli Hasıla’mız yüksek. Ciddi kaynak üretiyoruz ama baktığımızda 68’inciyiz. Bu bize önümüzde çok yol olduğunu gösteriyor” diyerek rapordaki diğer rakamları da değerlendirdi. Bu raporlardan çıkacak çarpıcı sonuçlar olduğunu belirten Ünal, sempozyumun bu anlamda çok yararlı olacağını ifade etti.

DALINDA BAŞARILI İSİMLER KONUŞACAK

Sempozyumda ‘Strateji Süreç Performans', ‘Kurumsal Temel Yetkinlikler' ile ‘Hayatla İletişim', ‘İletişimde İkna Etme ve Uzlaşma Becerileri', ‘Mükemmel Çikolata Yapımı' gibi konular işlendi. Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği Başkanı Naci Demiral'ın konuşmacı olarak katıldığı Mükemmel Denge konusunun işlendiği özel oturum ile başlayan sempozyumun ikinci günü ‘Küresel ve Bölgesel Denge', ‘Kuşaklar Arası Denge', ‘İş Yaşam Dengesi' ve 'Denge' konulu oturumlarla devam edecek. İkinci günün oturumlarına Türkiye'nin önemli ekran yüzlerinden editör, sunucu Defne Sarısoy, Türkiye'nin ilk kadın F16 Pilotu Yüzbaşı Berna Şahin, Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tonkul, AKG Gaz Beton Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman'ın yanısıra iş ve eğitim dünyasından önemli isimler konuşmacı olarak katılacak. Günün 17.00'de başlayacak özel oturumunda ise Kemal Sunal'ın kızı eğitimci Ezo Sunal katılımcılarla buluşacak.

Program son gününde ise ‘Çalışan Psikolojisi', ‘Yönetici Psikolojisi', ‘Denge Yolculuğunda STK'lar', ‘Kalite Stratejileri', ‘Big Data' ve 'Yaşamda Kalite' temalı 6 oturumla devam edecek. Everest'e tırmanmayı başaran tek Türk dağcı unvanını taşıyan Nasuh Mahruki 'Yaşamda Kalite' temalı oturuma konuşmacı olarak katılırken, diğer oturumlarda ise EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Soyak Holding İK ve Kalite Direktörü İrfan Bozok ve Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün gibi önemli isimler yer alacak.

MÜKEMMELLİK İÇİN YARIŞACAKLAR

Mükemmelliği Arayış Sempozyumu kapsamında düzenlenen Yerel Kalite Ödülleri için de önemli firmalar başvuruda bulundu. Ege Bölgesi Kalite Ödülüne DYO Matbaa Mürekkepleri başvururken; Yılın Başarılı Ekibi Ödülüne de kamu sektöründe İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Söke Kaymakamlığı, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi talip oldu. Özel sektör kategorisinde ise Elba Basınçlı Döküm San. Aş., Hugo Boss, Swissotel Büyük Efes İzmir, Tat Gıda San Aş, Sek Süt İşletmesi, Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Vestel Ticaret Aş., İzulaş İzmir Ulaşım Hiz. Mak. San. Tic. AŞ. ve İzmir Metro AŞ. birincilik için ter dökecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.