TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kıskananları kıskandırmaya devam edeceğiz” 

Katıldığı AK Parti İzmir 50. İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın “Kıskananları kıskandırmaya devam edeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2014 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kıskananları kıskandırmaya devam edeceğiz” 

DİLEK BAKIRKAYNAK

Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleştirilen Divan Başkanlığını AK Parti İl Başkan Yarımcısı Rahmi Taştan’ın yaptığı Danışma Meclisi Toplantısı’nda açılış konuşmasını AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaptı.

Program öncesi katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi seslendirdiği şiirin slayt gösterisi sunumu yapıldı. Daha sonra açılış konuşması yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent  Delican yaptığı konuşmasında bir dava adamı olduklarını vurgulayarak sözlerine başladı.

“MAKAM GÖZETMEYEN TEMSİLCİLERİZ”

Çıktıkları yolda millete, hizmete adanan yaşamların olduğunu dile getiren Delican, “Bizler, millete, hizmet kaderinin ötesinde makam, mevkii gözetmeyen temsilcileriz. Bizden sonra geleceklere de bunu aktaracağız. Türkiye’nin batısı batının kapısı eşsiz İzmir’in ‘Yeni Türkiye’ sevdalıları, hizmet sevdalıları, kimsesizlerin kimseleri hepiniz hoş geldiniz. Daha önce ki danışma meclislerinde de görev aldım, burada da görev alan ve görev yapan herkese sonsuz teşekkürler. Bizler bir davanın adamıyız, yola çıkmış insanlarız. Bu yol kutlu bir yol. AK Parti duaların oluşturduğu bir parti. Çıktığımız yol öyle bir yol ki Avrupa’nın gericiliği, geri kalmışlığını bitiren misyonla başlamak istiyorum. Hizmet için her şeyi geride bıraktık. 2015 hedeflerine ulaşmak için çok çalışıyoruz. Bizler yılmayacağız. Hepimiz aynı yoldayız” dedi.

“TÜRKİYE KENDİ YOLUNA GİRDİ”

Türkiye’nin kendi yoluna girdiğini söyleyen Delican, özellikle bu günlerde birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, “Bugünlerde birlik ve beraberliğe daha sıkı sarılalım. Biz çıktığımız yoldan asla dönmeyeceğiz. İzmir’e bir ateş düştü. Şehitler verdik. Bu kin ve fesat inşallah kurur” diyerek kısaca kongre sürecinden de bahsetti.  Tek vücut olarak AK Parti’nin 2015 seçimlerinden çıkacağını vurgulayan Başkan Delican, “Bu bizim duruşumuz sayesindedir. Cumhuriyet bizim en büyük kazancımızdır. 29 Ekim’de herkesi Cumhuriyet konserine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ZOR BİR COĞRAFYADA YER ALIYORUZ”

Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada yer aldığını kaydederek, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerle beraber bir başka toplantıda yine beraberiz. Sizlerle ufuk turu yapacağız. İstişare toplantısı yapacağız. Güzel İzmir’de öylesine önemli bir gün bir tarih ve kritik dönemlerde beraberiz. İki önemli seçim geçirdik, hepsinde de halkımız, milletimiz yoğun bir destek verdi. Ve yolumuza devam ediyoruz. Türkiye zor bir coğrafyada yer alıyor . Çevremizde çatışmalar var, iç savaşlar var. Her gün insanlar ölüyor. AKP Türkiye’nin istikranın güvencesi olarak yoluna devam ediyor. Bizimle de uğraşanlar var. Türkiye’nin iç huzurunu bozmaya çalışanlar var. Kendi içimizde ihanet edenler var. Türkiye’nin başarısını güçlenmesini istemeyenler var. Uyanık olup birlik ve beraberlik içinde olacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN İSTİKRARINI KİMSE BOZAMAZ”

“Yaşadığımız bu coğrafya yüzlerce yıl farklı kültürlerin, mezheplerin, dinlerin bir arada yaşayabildiği coğrafyadır” diyerek konuşmasına devam eden Babacan, “Ne oldu da  insanlar birbirine düştü. Komşuyu komşuya düşman hale getiriyor. Türkiye’yi de karıştırmak isteyenler var. Akıllı hareket ettikten sonra birlik ve beraberlik olduktan sonra Türkiye’nin istikrarını kimse bozamaz. 23 milyar borçla devraldık ve bunu sıfırladık. Mayıs ayı sonunda gezi olayları başladı, darbe girişimleri yaşadık. En son Kobani olaylarını bahane ederek içimizi karıştırmaya çalıştılar. Bütün bu sıkıntılı dönemde ülkemiz yüzde 4.1’lik ekonomik büyüme elde etti. Avrupa’nın en yüksek büyüme oranıdır. Türkiye en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Bu büyüme halkın sağduyusu ve güveniyle oldu. Halkımız geleceğe güvenle bakıyor. Güven olunca yatırım oluyor. Halkımız yaşantısına alış verişine devam ediyor. Ekonomi gelişmelerde bizi bölmeye çalışanlara verilen en güzel cevaptır. Devletsiz bir ülke ne hale geliyor yanı başımızda görüyoruz. Biz kendi birlik beraberliğimizin kıymetini bileceğiz. T.C vatandaşı bazında etkin kökeni ne olursa olsun hepsi vatandaşımızdır diyoruz, hepsini kucaklıyoruz, çözüm süreci dediğimiz de budur. T.C olan herkese çözüm süreci denir. Çözüm süreci devletin tüm vatandaşlarını kucaklamasıdır. Makam dışında terörist örgütle kol kola gezen arkadaşlar var. Ne tercih yapmalılar. Tek millet dedik, tek devlet dedik, tek vatan ve tek bayrak dedik. Huzur ve güven içinde yaşayacaktır. AKP olarak halkımıza güveniyoruz. O yüzden korkmuyorum. Ne reform ne de çözüm sürecinden vazgeçeceğiz” diyerek şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

“TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Türkiye’ye yapılan suikastların hepsinin farkında olduklarının altını çizen Babacan, “Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun destek verdiği bir parti olan AK Parti bu bakış açısı ile yoluna devam edecek. Ana ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Son12 yılda büyük başarı ortaya koyduk. Son yaşananlar bundan kaynaklanıyor. Bizleri çekemediler. Fakat biz onları kıskandırmaya devam edeceğiz. Ne kadar çekemeyen varsa, ne kadar Türkiye ile uğraşan varsa bunların hepsinin cevabını vereceğiz. Rahatsız olanlar var içimizde de, dışarıda da biz onlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.