TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro’dan tutuklamalara tepki

İzmir Barosu, Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotuna katılan 3'u avukat 56 kişinin gözaltına alınmasına yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Baro’dan tutuklamalara tepki

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Barosu, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) çatısı altında bir günlük eğitim boykotuna katılan 3'u avukat 56 kişinin gözaltına alınmasına yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi. 
İzmir'de yaşanan olayların ardından İzmir Barosu Yönetim Kurulu, basın toplantısı düzenleyerek yaşananlara tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Onur Kılıç 'ın tutuklanması ve kentte yapılan yürüyüş sırasında aralarında avukatların da bulunduğu birçok kişinin polis şiddetiyle yaralanması nedeniyle kamuoyuna bilgi verme gerekliliğinin doğduğunu belirten İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Onur Kılıç, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin henüz toplanmamış olması, atılı suçun katalog suçlardan olması dolayısı ile kaçma şüphesinin bulunduğu gerekçesi tutuklama kararı tesis edilerek şüpheli cezaevine gönderilmişti" dedi. 

“SUÇ KATALOG SUÇLARDAN DEĞİLDİR”

Başkan Özcan, verilen tutuklama kararının hukukun evrensel ölçütlerine ve yazılı mevzuata aykırı olduğunu belirterek, “Bir ay öncesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında atıldığı iddia edilen slogan ve twetten dolayı gerçekleşen eylem neticesinde oluştuğu iddia edilen suçun katalog suçlardan değildir. Kaldı ki, bir eylemin katalog suçlar listesinde yer alması, mutlak tutuklama nedeni olarak dayanak kabul edilemez. Hakimlikçe tutuklamaya dayanak yapılan delillerin karartılması gerekçesi ise kesinlikle kabul edilemez niteliktedir. Delillerin karartılması gerekçesi ile tutuklama kararı hukuku açıkça aykırıdır” diye konuştu. 

“POLIS DEVLETİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”


İzmir'de yapılan gösterilerde üç avukat ve çok sayıda vatandaşın yaralandığını belirten Özcan, “Hukukun üstünlüğü, bağımsızlığı için gereken tüm çabanın gösterilecektir. Gelinen aşamada Türkiye Cumhuriyeti 'nin hukuk devleti olmaktan ziyade polis devleti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son dönemde gerçekleşen yargılama ve bugün yapılan tutuklama bu durumun kanıtı niteliğindedir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.