TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fakülteyi transfer önergesi

Karaciğer ve Yüz nakli operasyonları ile tarihe geçen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin YÖK ve üniversitenin haberi olmadan yeni kurulacak olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bağlanmak istendiği ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fakülteyi transfer önergesi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Bandırma Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi adında iki üniversite kuruluşunu görüşmek amacıyla toplandı. Toplantıda bazı AK Partili Milletvekilleri başarıları ile dünya çapında ün yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni kurulacak olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bağlanması için teklif verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Nur Serter önergeye itiraz etti. Serter YÖK temsilcisine durumdan haberdar olup olmadığını sordu. YÖK temsilcisinin, "durumdan haberdar olmadığı" ortaya çıktı. CHP Milletvekili Nur Serter, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Alanya’da kurulacak olan üniversiteye bağlanacak olması kabul edilemez. Bu seçim öncesi eğitimin siyasete kurban edilmesinden aşka bir şey değil. Akdeniz Üniversitesi oturum yapısı ve başarıları ile Türkiye'nin yüz akı üniversitelerinden biri. Fakülteyi yeni üniversiteye bağlamak var olan başarıları gölgelemekten başka bir şeye yaramaz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.