TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedefi 12’den vurdu

Karşıyaka’nın okçuluk sporundaki milli gururu Ecem Cansu Coşkun, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Sonbahar Okları Türkiye Kupası’nda adını zirveye yazdırdı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hedefi 12’den vurdu

Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde önemli bir başarıya imza atan Coşkun, turnuvadan altın madalya ile döndü. Türkiye’nin okçuluktaki en başarılı isimlerinden biri olan Ecem Cansu Coşkun, Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olarak katıldığı ilk turnuvada şampiyon oldu. 20 yaşındaki milli sporcu, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Sonbahar Okları Türkiye Kupası’nda altın madalya kazandı. 36 ilden 84 kulüp ve 377 sporcunun katıldığı turnuvada, ‘Makaralı Yay Bayanlar’ kategorisinde birincilik elde eden Coşkun, Karşıyaka’nın gurur kaynağı oldu.

KARŞIYAKA’YI DÜNYAYA DUYURACAK 

Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü’ne geçen ekim ayında transfer olan başarılı sporcu, bundan sonraki hedefinin Karşıyaka’nın adını dünyaya duyurmak olduğunu belirterek, “Polonya’da geçen ağustos ayında dünya birincisi oldum. Bu başarıyı, 2015’te bu kez Karşıyaka Belediyesi adına tekrarlamak istiyorum. 2016 Rio Olimpiyatları’nda derece almak da en büyük hedeflerim arasında bulunuyor. Karşıyaka’nın adını başarılarımla dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

8 yıldır profesyonel olarak okçuluk sporu ile ilgilenen Ecem Cansu Coşkun, bugüne kadar Türkiye'de 30, yurt dışında da 10 madalya kazandı. Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli dereceler elde etti. Coşkun, son olarak da geçen Ağustos ayında Polonya'nın Wroclaw kentinde yapılan Dünya Okçuluk Kupası 4. Ayak Yarışları'nda altın madalya kazandı. Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü’nün bir diğer sporcusu Demir Elmaağaçlı da sıralama atışlarını ikincilikle bitirdi, ancak çeyrek final atışlarında elendi. ( HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.