TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için Pasaport’ un güzide mekanlarından olan Çeşn-i Restoran’a konuk olduk.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Çeşn-i Restoran’ın güler yüzlü sahibi Ekin Özer bizlere restoranın kuruluş aşaması ve gıda sektöründeki eski mazilerinden bahsetti. Ekin Özer, “Restoranın 15 yıllık bir alt yapısı var. Aşağı yukarı on ile on beş yıldır İzmir’de kanatçıların kurucusu olarak bu mantık, anlayış ve tecrübe ile bu restoranı açtık. Çeşn-i Restoran öncelikle lezzet satmak, oluşturmak, yeni bir damak tadı yaratmak, yani yemekteki işporta kültürünün dışına çıkarak daha çok Anadolu’nun lezzetlerini tattırabilmek amacıyla kurgulandı. Çeşn-i Restoran açılalı bugün tam bir ay oldu. Ancak kendimizi lezzetlerimiz sayesinde kabul ettirdik. Mekanımız 2 saat dilimine ayrılmış durumda. Saat üç buçuğa kadar en lezzetli yiyebileceğiniz ev yemekleri saat üç buçuktan sonra da ızgara çeşitlerini müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Mekanımız sohbet edilebilen dertleşilebilen insanların birbirleri ile buluşabildikleri televizyonun bulunmadığı bir yer. Zaten televizyon evde hepimizi esir almış durumda bundan dolayı biz mekanımızda televizyon bulundurmuyoruz, insanların sadece muhabbet etmeye gelebileceği gürültü şamatanın olmadığı bir yer konumundayız” dedi.

BİR ADIM DAHA İLERİYE GİTMEK

İzmir’de çorbacılığın ucuz ve basit şekilde yapıldığına değinen Özer bizlere çorbalarını nasıl hazırlandıklarından da bahsetti: “İzmir’de çorba kültürü son yıllarda sadece unlu çorba halindeydi. O da unun içine krema katarak satma noktasındaydı. Biz onun dışında yeni bir şey yaptık. Sadece kemik suyunda ilikte yapılan bir çorba şeklinde yapıyoruz. Çorbalarımızda farklı bir katkı maddesi yok. İzmir’in damak tadını özlediğimiz, aradığımız geçmişte İzmir’in efsane çorbacıları vardı. O çorbaların sadece adı kalmıştı içeriği gitmişti. Biz o içeriği yakalayıp, o içerik üzerinden yürüyoruz. Çorbalarımızı özenle bu şekilde hazırlıyoruz. Kendimizi piyasada kabul ettirdik. Biz bununla yetinmeyip bir adım daha ileriye nasıl gidebiliriz şeklinde düşünüyoruz. Amacımız her zaman lezzetlerimizi bir adım daha ileriye götürmek.”

AMACIMIZ MARKALAŞMAK

Amaçlarının şu an için para kazanmak olmadığını belirten Özer, “Bizim derdimiz şu anda Çesn-i markasını oluşturmak ve içini doldurabilmek, lezzet satabilmek. Bizi insanlar lezzeti ile alsınlar ah çok güzel bir yemek yedik desinler. Eşine, dostuna önersinler bizim için önemli olan bu. Memnuniyet üzerine kurulu bir yer mekanımız. On, on beş yıllık bir kanatçılar serüvenimiz var. Kanatçıları kurduğumuzda da tamamen bu mantık çerçevesinde ilerlemiştik ve başarılı olmuştuk. Biz bunun altyapısı ile buraya geldik.  Arkamızda bir on beş yıllık geçmişimiz var” dedi.

EN KALİTESİNİ MAKUL FİYATA

Hijyen ve seçicilik konusunda çok özenli olduklarını belirten Özer,  “Bizim mutfağımız açık mutfaktır. Her şey içeride gözükür. Mutfakta çalışanları nasıl yemeklerin hazırlandığını görebilirsiniz. Her şeyimiz herkesin görebileceği şekilde ortada. Bu da takdir edersiniz ki cesaret isteyen bir şey. Yemediğimiz hiçbir şeyi satmayız, hiçbir şeyin ucuzunu almayız. En kalitelisini alırız. Fiyatlarımız da bu kaliteye rağmen İzmir ortalamasının yüzde kırk altında. Her kesimden insanın damak tadı ile cebinden uçuk rakamların çıkmadan yemek yiyebileceği bir yeriz. Farkımız tadımız, fiyatlarımız ve temizliğimiz” dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.