TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenice, Susam hakkındaki iddialarını yineledi

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'a yönelik iddialarını düzenlediği basın toplantısı ile tekrar gündeme taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yenice, Susam hakkındaki iddialarını yineledi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Esnaf  teşkilatı temsilcileri ile birlikte basının karşısına geçen Aykut Yenice daha önce düzenlediği basın toplantısındaki iddialarını yineleyerek, “İzmir’in gururu olan esnaf teşkilatı maalesef bugünkü hazin tablo ile karşı karşıya. Esnaf teşkilatının temiz geçmişini kullanıp, parlamentoya gidenler onlarca insanın alın teri ile vergi rekortmeni  oldular. Allah yollarını açık etsin. Biz Devletin Cumhuriyet Savcılığı’na ait resmi yolsuzluk belgelerini gösterirken, onlar bizden dört gün sonra tabak çanakla ile adeta şov yapmışlardır. Panik ve korku ile son çabalarını göstermektedirler. Korku dağlarının ardında gizlenmektedirler. Biz alın teri emeklerinizi hiç eden bu insanları ahrette de göreceğiz. Biz 18 esnaf odasının hakkını ararken, onlar düzenledikleri basın toplantısında ‘Benim verilemeyecek hesabım yok, aklandık’ demişlerdir’” diye konuştu.

“SUSAM HESAP VERMELİ”

Esnafın şikayetleri sonrasında başlayan incelemelerle ilgili olarak konuşan Yenice, “Sanayi Ticaret Bakanlığı’nın 4 yıl süren incelemeleri ve SPK’nın incelemeleri sonrasında bu beyefendilerin haklarında fezleke açıklanmıştır. Bugüne kadar hepimize yaptıkları gibi beraat ettik diyorlar. Oysaki, beraat ettikleri bu dava 2003 yılındadır. Bizim gösterdiğimiz fezlekede Susam oda başkanı değil, milletvekili, Zekeriya Mutlu ise İESOB başkanıdır. Biz emekli olduğunu söyleyen Sayın Mutlu’ya torunlarını sevmeyi, bu memleketi terk etmeyi önermiştik. Bu yeni fezleke ile ilgili hesap ver ey Sayın Susam. Biz Kılıçdaroğlu’nun kente gelişi öncesinde Susam’ın dokunulmazlık zırhına bürünmemesi için bu açıklamaları yaptık. Dosyayı Kılıçdaroğlu’na teslim etmek isterken zorla ve şiddetle engellendik” dedi.

“BİZİM SİYASET İLE İŞİMİZ OLMAZ”

Yenice  soruşturma kapsamında BESAŞ Madencilik, BESAŞ A.Ş. ve BESAŞ Toptancılık altında üç ayrı şirket olduğunun altını çizerek, “Biz bu işe siyaset falan karıştırmadık. Siyaseti karıştıran onlardır. Biz esnafız, bizim siyasetle hiçbir işimiz olmaz. Biz bir vatandaşız. Biz bu konuda yalan beyanlarla yanıltıldığımızı düşünüyoruz. Bu davada yalnız değiliz ve artık mutlu sona doğru gidiyoruz. BESAŞ’ın üzerinden ciddi anlamda rant elde etmişlerdir” diye konuştu.

“KİMİN PARASINI ÖDÜYOR”

Yenice, 2006 yılından itibaren 3,5 milyon TL tutarında paranın Bursa’da pazarcılık yapan Mehmet Çakman’a aktarıldığını belirterek, “Meslek odasının kasasından 2,5 ay için teşekkür için 100 milyar lira para ödemiştir. Kimin parasını ödüyor? Para çok, boyuna dağıtıyorlar. Ne güzel karşılıklı dayanışma içerisine girmişler… Kendi aralarında 4 milyon 360 bin dolarlık para aktarımı yapmışlardır” dedi.

 Yenice, Zekeriya Mutlu’nun kendisine borç verdiğine dair iddialara da cevap vererek, “Kendisiyle bugüne kadar oturup bir çay içmişliğim yoktur. Ancak trilyonlarca liralık çekleri birbirine verenler, insanları icralarda süründürmektedir. Tandoğan Holding’ten bir trilyonluk çekleri aldınız. Bunları hatırlamıyorsunuz, ama bana borç verdiğini iddia ediyorsunuz. Sen kimsin? Nerdesiniz? Şov yapacağınıza, gel bu insanların karşısına çık, bunların hesabını ver. Bu daha üç dosya, bunların devamı da geliyor” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU GÖREVE ÇAĞIRDI

Yenice, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, söz konusu iddialar ile ilgili göreve davet ederek, “Ey Kılıçdaroğlu, partin adına doğru bir karar verdin, İzmir’e geliyorsun. Kendini müfettiş Kemal olarak, dürüst olarak lanse ediyorsun. Sen Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsun. Zimmetine para geçirme, yolsuzluk ve her türlü pisliğe bulaşmış, meclis çatısı altında dokunulmazlık zırhına bürünen halkı mağdur eden bu insanlara dur deme vakti gelmiştir. Bu bir insanlık davasıdır” şeklinde konuştu.

“DAVA BUGÜN YARIN AÇILIR”

Yenice, soruşturmanın gidişi ile ilgili bilgi de verdi. Davanın bugün yarın açılacağını belirten Yenice, “Dava açılmak üzerdir. Buna hepimiz dahil olacağız. Bizim hisselerimiz yok edilmiştir. Odalara verilen paralarla alınan bu hisseler yok edilmiştir. Dava bugün yarın açılacaktır. Sayın Susam’ın telaşının sebebi de budur. Bu dava sadece 50 kişiyi ilgilendirmemektedir. Adalete güvenimiz sonsuz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.