TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama’nın kültür turizmi masaya yatırıldı

UNESCO Dünya Mirası olan Bergama’nın kültür turizmindeki geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama’nın kültür turizmi masaya yatırıldı

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir'in Bergama İlçesi UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ''Bu konuda emeği geçen başta Bergama Belediyesi UNESCO Çalışma Birimi olmak üzere tüm Bergamalılara teşekkür ederim. Aslında bu liste Bergama için gecikmiş bir randevu. Yıllarca bu listeye girebilmek adına çalışmalarımız oldu. Aslında Türkiye’nin de ara verdiği bir çalışma. Türkiye’de yeni bir heyecanı başlatmış olacağız. Önümüzdeki yılda Efes’in dosyası görüşülecek. İzmir kültür turizmi açısından önemli bir ivme kazanacak. Bergama’ya ilişkin söylenecek çok şey var. Ama bizim işimiz daha yeni başlıyor. Önümüzdeki süreç çok daha zor. Artık bu değeri korumak durumundayız” dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Tarihimizi, geçmişimizi, kültürümüzü koruyalım diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmasında, “Bunları korumak çok büyük bir görevdir. İzmir kalkınma tarihine sahip çıkmalı. Bu kentin sektörlerine destek veriyoruz. İzmir’in önemli bir değişme hamlesini birlikte getireceğimize inanıyoruz ve bunun içinde çalışmlarımızı sürdürüyoruz. Kadifekalenin yeşildere tarafının boşaltılması, Agora’nın yerinin kamulaştırılması bunları toplatıdığımızda İzmir Büyükşehir Belediyesi maliyeti 350 milyon TL. Bu rakam bugüne vaad edilmemiştir.  Bu rakam fiilen 10 senenin rakamıdır. Hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız. Katlanacağız, üstleneceğiz, biz güçleneceğiz yani elimizi taşın altına koyacağız” şeklinde konuştu.

Bergama ve İzmir için yaratılabilecek avantaj ve oluşabilecek dezavantajların ele alınacağı Dünya Mirası Bergama toplantısı konuşmalarını ve sunumlarını Bergama Belediyesi Yönetim Kurulu Dünya Mirası Alan Yönetim Başkanı Yaşargül Ekinci Danışan, Türkiye'nin Unesco Nezdindeki Daimi Temsilciliği Büyükelçi görevinde bulunan Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, TÜRSAB Müdürü Hakan Himmetoğlu yaparak konuşmaların ardından soru cevap şeklinde bilgi iletişimi sağlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.