TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Aynı suçu biz de işliyoruz”

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat’ın, dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı duruşma 16 Eylül’e ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2015 11:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Aynı suçu biz de işliyoruz”

NEŞE YAVUZ- Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat’ın, dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı duruşma öncesi, Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Sekreteri Nusret Paksoy, DİSK İzmir Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır’ın da katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında konuşan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Sekreteri Nusret Paksoy, “Murat Bolat, Sendikamızın aldığı karar gereği politik dezenformasyon çalışması yapan Bakan’ın sözlerine atfen, herkesçe bilinen açık delillere dayanarak, bunu söyleyebilmek için ya ‘yalancı ya da cahil olmak gerekir’ demiştir. Hem de 3 kez. Zira sağlıkta şiddetin bu kadar arttığı bir dönemde, aile hekimlerinin saat 16’dan sonra çalışmadığını söylemiş, bu da yetmemiş işten kaçıp özel hastanelerde nöbet tuttuklarını, onun yerine aile sağlığı merkezlerinde nöbet tutturmaya çalıştıklarını defalarca basın aracılığıyla dile getirmiştir. Düşünün ki bir Sağlık Bakanı alenen suç unsuru olacak ithamlarla sağlık çalışanlarını karalamaktadır. Diğer önemli hususta böyle bir suç söz konusu olsaydı, Sağlık Bakanının bu suçu cezasız bırakarak halka şikayet ediyor olması da görevini yapmadığının ispatı olmalıydı. Ama Sağlık Bakanı, bu beyanların hiç biri gerçek olmadığından, sadece angarya kapsamındaki nöbetlere sağlık çalışanlarının tepkisini bildiğinden, halkımızla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmeyi tercih eden popülist bir politika izlemeyi tercih etmiştir. Gerçeklerle hiç ilgisi olmayan bu tür beyanlar ancak ya cehaletten ya da yalancılıktan söylenmiş olabilir. İşte içimizde biri Murat Bolat’da aynen bunları söylediği için, bugün yargılanıyor.Politik dilin en kibar ve yalın haliyle temsilcimiz hepimizin hislerine tercüman olmuştur. Ve çoğu meslektaşımıza göre ‘az bile söylemiştir.’ İşte bu nedenle bugün hepimiz ‘aynı suçu işliyoruz.’ Bizlerle görüşmeyi bir kez bile kabul etmeyen Sağlık Bakanımıza düşüncelerimizi alanlarda söylüyoruz. Cevap olarak da kendimizi mahkemede buluyoruz. Ama bunlar bizi yıldırmayacak ve haklı mücadelemiz devam edecektir. Bizler, biz sağlık işçileri, Birlik Dayanışmacılar başta olmak üzere, en yüce değer olan emeği savunanlar, barış, özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğüne inananlar, haykırıyoruz: Murat Bolat yalnız değildir! Açıkça söylüyoruz: Aynı suçu biz de işliyoruz” İfadelerinde bulundu.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Daha sonra bir konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Son günlerin modası kamu çalışanlarına hakaretle yargılanma süreci tam hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz cumhurbaşkanına, başbakanına hakaretten yüzlerce, onlarca arkadaşımız mahkeme kapılarında bekliyor. Bizi susturamayacaklar. Bizim sesimizi kısamayacaklarını buradan bir kere daha dile getiriyorum. Haklarımızı elde edene kadar alanlarda mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır ise, “Bugün yargılanan Murat Bolat değildir aslında, sağlık sistemin kendisidir. Burada işlemeyen bir sistem için işlemiyor dediği için yargılanıyor bir arkadaşımız. Önemli olan yargılamak değil, kendini gözden geçirip sistemi yeniden organize etmektir. Evet sağlık sistemi çökmüştür ve altında kalan bizler değil sizler oldunuz. Bu yüzden Murat Bolat arkadaşımızın yanındayız” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.