TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli-Yakakent Mahallesi

Mahallelerimizi tanıttığımız ve sorunlarına eğildiğimiz “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Çiğli’nin Yakakent Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Seyit Ali Gülveren. Mahallemiz yaklaşık 15 yıl önce kuruluyor. Site ve kooperatif tarafından kurulan mahallemiz yerleşim yeri olarak çok fazla sorunla iç içe değil

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli-Yakakent Mahallesi

TANER UYANIKER

“Muhtarın Sesi” sayfamızdaki Çiğli’deki mahalle gezilerimize Yakakent Mahallesi ile devam ediyoruz. Mahallemiz yaklaşık 15 yıl önce kuruluyor. Çiğli’nin yüksekçe bir tepesine kurulmuş durumdadır. Site ve kooperatifler tarafından kurulan mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olan Seyit Ali Gülveren. Mahallemiz planlı bir şekilde inşa edildiğinde kentsel olarak çok fazla bir sorunu bulunmuyor. Mahallemizin bir türlü yapılamayan bozuk yolları ve istimdat duvarının yapılmayışı en temel problemlerinin başında geliyor. Yakakent mahalle muhtarı Seyit Ali Gülveren mahalle sakinlerinin bu konular hakkında şikayette bulunduğu ve yetkililerden sorunları çözmelerini istediklerini söyledi

Mahallelerimizi tanıttığımız ve sorunlarına eğildiğimiz “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Çiğli’nin Yakakent Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Seyit Ali Gülveren. Mahallemiz yaklaşık 15 yıl önce kuruluyor. Site ve kooperatif tarafından kurulan mahallemiz yerleşim yeri olarak çok fazla sorunla iç içe değil. Mahallemizin en önemli sorununun ise bozuk olan yollar olduğunu söyleyen mahalle muhtarı Seyit Ali Gülveren “Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş bir durumdadır. İnsanlar ve araçlar bu yol nedeniyle zorluk yaşamaktadır. Yolların düzeltilmesini istiyoruz” dedi. Mahallemizin bunun dışında istimdat duvarının yapılmama problemi var. Bununla ilgili ise Gülveren şunları söyledi: “Oradan çocuklar düşebilir. Bir tehlike arz etmektedir. Çiğli Belediye’si bununla ilgili bize söz verdi. Bizdeyapılmasını bekliyoruz.”

YENİ BİR MAHALLE

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle yaklaşık 15 yıl önce kuruluyor. Site ve kooperatif tarafından oluşturuluyor. Mahallede orta kesim aileler çoğunlukta yaşıyor. Mahallemizde 1 ilkokul, 1 ortaokul, 1 de lise bulunuyor. Bunun haricinde mahallede bir de sağlık ocağı yer almaktadır.

Muhtar olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

Mahallemizdeki sorunlar çözüme kavuşturulamıyordu. Ben mahallede esnaflık yaptığım için halk tarafından tanınıyordum. Vatandaşlar benim aday olmamı istediler. Ben de adaylığımı koydum. Seçimlerde beni seçerek bu göreve getirdiler. Ben de mahallem için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum.

KÖSTEBEK YUVASI GİBİ YOLLAR

Mahallenizin sorunları neler?

Mahallemizde yer alan yollarımız çok bozuktur. Adeta yollar köstebek yuvasına dönmüştür. İnsanlar bu yolar nedeniyle düşüyor. Bunun yanında araçlar o yollar nedeniyle zorluk yaşamaktadırlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Mahallemizi ziyaret ettiğinde sorunlarımızı kendisine anlattık. Bize hak verdi ve bu sorunun çözülmesi için çalışma yapılacağını söyledi. Biz de bu sorunun çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Bunun haricinde bu konu hakkında Çiğli Belediye Başkanı ile de görüştük kendileri bize bu konu hakkında ilgileneceğini söyledi.

Mahallemizde belli alanlarda istimdat duvarı bulunmamaktadır. Mahalle ilk yapıldığında kooperatif tarafından yapılması gerekiyormuş ama sonuç olarak bir istimdat duvarı bulunmamaktadır. Bu alanlar vatandaşlar için tehlike arz etmektedir. O alanın toprağı aşağıya doğru kaymaktadır. Oradan taşlar yuvarlanıyor. Bir çocuk filan oradan kayarak düşebilir. Buranın yapılması için Çiğli Belediyesi’ne başvurumuzu yaptık ve bu alanın yapılacağına dair bize söz verdiler. Biz de bu duvarların yapılmasını bekliyoruz.

Mahallemizin yolarında kaldırım taşları bulunmamaktadır. Mahalle yapılırken müteahhitlerin yaptığı taşlar kaldırım olarak kullanılıyor. Büyükşehir’e bildirdik, ‘Bununla Çiğli Belediyesi ilgileniyor’ dediler. Çiğli Belediyesi’ne sorunu ilettik şimdi cevap beklemekteyiz.

ULAŞIMDA PROBLEM

Mahallemizde 1 tane park bulunmaktadır. O park ise nüfusu yoğun olan mahallemiz için yeterli değildir. Mahalle sakinlerinin bu konu hakkında istekleri bulunmaktadır. Özellikle mahallemizin yaşlıları bir parkın olmasını çok istemektedirler. Aynı zamanda mahallemizin çocuklarının oynayabileceği bir parkın tasarlanması gerekmektedir. Mahallemize bir park yapılmasını yetkililerden istiyoruz.

Ulaşımla ilgili sorunlarımızda bulunmaktadır. Mahallemizde yer alan Çamlıkent evlerine otobüs çıkmamaktadır. Bu evlerin alt tarafında durmaktadır. İnsanlar evlerine gitmek için dik bir yokuşu çıkmak zorunda bırakılmaktadırlar. Burada yaşlı ve hasta insanlarda yaşamaktadır. Bu kişiler bu yokuşa çıkamamaktadır. Bir aracın geçerek onları almalarını bekliyorlar. Bu evlerin olduğu yerde bir alan vardır. Oraya durağın taşınmasını istiyoruz. Bunun dışında mahallemizden aktarma merkezine 40 dakikada bir otobüs geçmektedir. Bununla ilgili şikayette bulunduğumuzda iki aracın geçtiğini söylüyorlar. Evet doğru iki araç geçiyor ama bu araçların saatleri aynı zamana ayarlanmıştır. Saatleri değiştirilirse 15-20 dakikada bir otobüs geçiş olacaktır.

Mahallemizde sosyal tesisler bulunmamaktadır. Mahalle sakinlerimizin bu konu hakkında büyük istekleri bulunmaktadır. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız çok istemektedirler. Bu kişiler kahvehaneye gideceklerine buraya gidebilirler. Bir de mahallemizde bir alışveriş merkezi bulunmamaktadır. Mahallemizde yaşayan vatandaşlar alışveriş yapabilmek için Çiğli merkeze gitmek zorunda kalmaktadırlar. Nüfusu yoğun olan bir mahalleyiz, işletmeler buraya bir alışveriş merkezi yapmayı düşünebilirler.

“MUHTAR OLMAZSA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Muhtar olmasa mahalledeki sorunlar çözüme kavuşturulamaz. Muhtarlar mahallenin her şeyi bilir. Mahalledeki her sorun muhtara gelir. Biz de bu sorunların çözümü için yetkili mercileri haberdar ederiz.

Muhtarların sorunları nelerdir?

Tebligat kanunu ile ilgili sorun yaşıyoruz. Bunun haricinde maaşlarımız yetersizdir. Maaşlarımızın yarısı bağkur ödemesine gidiyor. Muhtarlığın elektrik, telefon faturalarına 200 lira gibi bir miktar gitmektedir. Bize ise bir şey kalmamaktadır.

Seyit Ali Gülveren Kimdir?

1961 yılında Erzurum’da dünyaya geldim. Erzurum’da dünyaya geldim ama çocukluğumu ve hayatımın büyük bölümünü Eskişehir’de geçirdim. 1997 yılında ise İzmir’e taşındım. İzmir’e taşındıktan kısa süre sonra mahallenin kuruluşunda buradan ev alarak mahalleye yerleştim. Muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım. Daha önce serbest meslek yaptım. Evliyim ve 2 çocuğum var.

Mahallenin künyesi:

Nüfusu: 25000

Seçmen sayısı: 10000

Posta kodu: 35590

Cadde sayısı: 1

Sokak sayısı: 23

Muhtar: Seyit Ali Gülveren

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.