TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erfındık davası ertelendi

15 Aralık 2013’te boşandığı kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Serpil Erfındık’ın davası, 16 Şubat 2015 tarihine ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erfındık davası ertelendi

DAVUT İPEK - 15 Aralık 2013’te boşandığı kocası Vedat Atik tarafından bıçaklanarak öldürülen Serpil Erfındık’ın davası İzmir Adliyesi 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi olan Erfındık’ın davasının görüldüğü duruşmaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve destekçileri de katıldı. Duruşma, 16 Şubat 2015 tarihin ertelendi.

“ÖLÜMÜNE GÖZ YUMULDU”

Duruşmanın ertelenmesinin ardından İzmir Adliyesi C Blok önünde bir basın açıklaması düzenleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri şunları kaydetti: “Serpil Erfındık, 15 Aralık 2013'te boşandığı kocası Vedat Atik tarafından, çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Koruma altında olduğu halde, aldığı tehditler nedeniyle defalarca savcıya başvuran Serpil kardeşimizi savcı dikkate almadı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı Dokuz Eylül Üniversitesinin yönetim kademeleri, Serpil hocanın yardım isteğine rağmen, kendi çalışanına sahip çıkmadı. Serpil kardeşimizin ölümüne adeta göz yumuldu. Kadın cinayetlerini durdurmak için toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten kadın omuz omuza vermiş durumda. Bunun bir sonucu olarak Kasım ayında kadın cinayetlerini geriletmeyi başardık. Kadın cinayetlerini durdurmak için bu denli güçlü bir kadın mücadelesi verilirken, çözüm yollarını kadınlar net bir şekilde söylerken, meclise düşen de bunları dikkate almaktır. Kadına yönelik şiddet konusunda mecliste kurulan komisyon 3 Aralık tarihinde resmileşti. Komisyonu etkin çalışmaya ve verdiğimiz kadın mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz.”

“KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve Emekçi Hareket Partili Kadınlar, Ege 78'liler Derneği, CHP'li Kadınlar ve Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Dayanışma Derneği üyeleri şöyle konuştu: “Kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelenin bu noktaya gelmesi, şimdiye kadar bu konuda hiç açıklama yapmamış olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın ve Başbakan'ın kadına yönelik şiddeti kınamak zorunda kalması bir tesadüf değil, kadınların ve ailelerin mücadelesinin sonucudur. Kadına Yönelik Şiddet Konusunda komisyonun esas görevi kadınların esas sorunu, kadına yönelik şiddetin en yüksek düzeyi olan kadın cinayetlerini durdurmak olmalıdır. Bunun için ise Platformumuzun oluşturduğu 5 temel talep ve 15 Kasım Kadın Konferansı’nda belirlediğimiz kararlarımız var. Komisyon'un yüzünü döneceği yer, adalet arayan ailelerin ve kadın hareketinin bu talepleridir. Nasıl ki o aileler adalet için karda kışta adliyelerde oluyorsa komisyon da öldürülen kadınların davalarına katılmalı, yanımızda olmalıdır. Serpil Erfındık kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar, mücadeleye devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.