TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maden sektörünün kalbi İzmir’de atıyor

Minex – 6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı kapılarını Fuar İzmir’de açtı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Maden sektörünün kalbi İzmir’de atıyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Minex –Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 6. kez kapılarını açtı. Madencilik fuarıyla birlikte 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu da başladı.  Fuar İzmir’de açılan madencilik fuarına 165 firma katılırken, 2005 yılında başlayan fuar 5 kat büyüdü. Fuara ABD, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İran, İngiltere, İsveç ve İtalya ile Türkiye’nin 8 ilinden sektör temsilcileri katılırken, Çek Cumhuriyeti 12 firma ile  fuara milli katılım gösterdi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma maden faciasının yıldönümü nedeniyle yitirilen 301 canı bir kez daha andı. Kocaoğlu, bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin, akıl ve bilim öncülüğünde alınmasını istedi. Kocaoğlu, “A ve B hollerinin seminer salonlarında gerçekleştirilen 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu’na 300’ün üzerinde madenci delege katılıyor ve 65 yerli olmak üzere 72 bildiri sunumu yapılacak” dedi. 

“YOĞUN ÇABA HARCIYORUZ”

Kocaoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Fuarcılığı büyütmek için yoğun bir çaba gösterdik. 25 Mart’tan bu yana yoğun bir ilgi ile karşı karşıyayız. Bize düşen görev bu mekanı en verimli şeklide çalıştırmak. Dünyanın ve Türkiye’nin alıcı ve satıcılarını Fuar İzmir’de buluşturmak ve ülke ekonomisinde bir kaldıraç görevi üstlenmek. Bunun yanında binlerce insanın ziyaret ettiği fuarların hizmet ve turizm sektörleri ile kültür sanat etkinliklerine destek oluyor. Yerelde kalkınma yol haritası ile çıktığımız yürüyüşte, tarımdan sanayiye kültür ve sanata varana kadar birçok sektörde yoğun çaba harcıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’de bir kalkınma seferberliği ve ayağa kalkış bir dayanışma sergilenmekte.”

“YAŞAM ODASI ÇOK ÖNEMLİ”

Açılışın ardından sergi hollerini gezen Başkan Kocaoğlu, sergilenen yaşam odası prototipini de inceledi. Kocaoğlu, “Yaşam odası 96 saat yaşam garantisi veriyor. Bizce çok önemli. Yaşam odaları, yapılamayacak ve maddi olarak çözülemeyecek bir konu değil. Her şeyden kıymetlisi can, her şeyden kıymetlisi insan. Yaşam odalarının madenlere kurulması zorunlu olmalı.  İnşallah bu fuar buna bir neden olur” diye konuştu.

PROFESYONELLERE AÇIK

Sadece sektöre yönelik profesyonel ziyaretçiye açık olan Minex, Fuar İzmir’in A holünde, sempozyum ise A ve B hollerinin seminer salonlarında gerçekleştiriliyor. 11 ülke ile Türkiye’den 165 firmanın yer aldığı fuara bu yıl ilk kez milli katılım organizasyonu düzenlendi. Milli katılım kapsamında Çek Cumhuriyeti’nden 12 firma fuarda stant açtı. Almanya, İran, İtalya, İsveç, Polonya’dan alım heyetleri gelecek fuarda; metalik madenler, endüstriyel, kimyasal, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddelerinden kıymetli taşlar ve prospeksiyon, maden işletme, sondaj ve cevher hazırlama, zenginleştirme makinaları ile iş sağlığı ve güvenlik malzemeleri sergileniyor. Öte yandan Minex Fuarı ile birlikte TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi,  Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından 14 - 15 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu’na 300’ün üzerinde madenci, delege olarak katılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.