TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemoterapi ünitesi ile hastalar artık daha rahat…

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Aliağa Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi ile kanser tedavisi gören hastalar hastaneye yatış yapmaya gerek olmadan kemoterapi tedavileri için hizmet alıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemoterapi ünitesi ile hastalar artık daha rahat…

Aliağa Kanserle Mücadele Derneği’nin önemli finansal ve moral desteği ile 2014 yılında kurulan Aliağa Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi’nde eğitim ve araştırma hastanelerince düzenlenmiş kemoterapi tedavilerinin yanı sıra hastaların kontrol muayene ve tetkikleri de yapılıyor.

Aliağa Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Salim İdris Keleşoğlu; “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ölüm nedenleri arasında kanser ikinci sıradadır. Hastanemizde kanser ile ilgili bir merkez planlanırken ilk olarak bir ön inceleme yapılmıştır. Araştırmalarımız sonucu İlçemizde tespit edilmiş 180 kanser hastası olup 105 hastaya telefonla ulaşılmış ve konu hakkında düşünceleri sorulmuştur. Elde edilen sonuçlar, ister kontrol muayene ve tetkikleri isterse kemoterapileri olsun hastaların önemli sıkıntıları olduğunu göstermiştir. Aracı olmayan birinin 50 km uzaklığa varan en yakın merkeze toplu taşıma araçları ile gidip dönmesinin ciddi bir hastalıkla uğraşırken üstelik de ağır bir tedavi gördükleri gün eziyete dönüştüğü tespit edilmiştir. Bu amaçla yasal durum değerlendirmesi yapılmış ve bir Kemoterapi Ünitesi planlanmıştır. Aliağa Kanserle Mücadele Derneği sürece dahil edilerek iki sağlık personelinin kemoterapi ve diğer ilgili konularda eğitim görmeleri sağlanmıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.