TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayallerine İzmir’de kavuşacak

Esmanur Sarıbudak, 23 yaşına geldiğinde ağırlığı 275 kiloya ulaştı. Geçen 5 Mayıs'ta Hıdrellez günü tüp mide ameliyatı olan genç kız, “Zayıflayınca bugüne kadar hiç giyemediğim topuklu ayakkabı giyeceğim" dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayallerine İzmir’de kavuşacak

Van depreminden sonra İzmir'e göç eden Gülsün- Mehmet Sarıbudak çiftinin 6 çocuğunun en büyüğü olan Esmanur, kilolu bir bebek olarak dünyaya geldi. İştahı dizginlenemeyen Esmanur, bebekliğinden bu yaşına kadar hiçbir zaman normal kilolu ya da zayıf olmadı. Ailenin tek çalışanı babanın kazancının yeterli olmaması yüzünden “ekmek-makarna” ağırlıklı beslenip kilolarına kilo katan Esmanur, zayıflamak için birçok yere başvurdu. Ama bu çabaları kilolarını değil sağlığını etkilerken, her zaman tek dileği zayıflamak oldu. Hatta üç yıl önce, Hıdrellezde gül dalına asılan dileklerin gerçek olduğunu duyduğu Hıdrellez'de o da şansını denedi, normal kilolu bir genç kız olma dileğinde bulundu. Aklında fikrinde hep kilolarından kurtulma olan Esmanur bir gün annesinin ilaçlarını almaya gittiği eczanede kendisine, tüp mide ameliyatı yapan Obezite Cerrahı Dr. Eyüp Yeldan'dan söz edildi. Esmanur, bu kez Opr. Dr. Yeldan'ın kapısını çaldı. Ekonomik olarak bu ameliyatı karşılama gücü olmayan Esmanur'un imdadına Dr. Yeldan ve bu operasyonu geçiren bir hastası yetişti, destek verdi. Esmanur, geçen 5 Mayıs'ta Hıdrellez günü İzmir Kent Hastanesi'nde tüp mide operasyonuna alındı. Opr.Dr. Yeldan tarafından laparoskopik yöntemle tüp mide ameliyatı olan genç kız ardından taburcu olurken, annesiyle birlikte sevincini dile getirdi.

ŞİŞKO DEDİKLERİ İÇİN OKULU BIRAKTI

Esmanur'un doğduğunda 5 kilo olduğunu belirten 6 çocuk annesi Gülsün Sarıbudak, şunları anlattı: “Esmanur ilkokula başladığında 13 yaşındaki çocuk gibiydi. Arkadaşları şişko diye alay ettikleri için okulu bıraktı. Van'da oturduğumuz dönemde zayıflaması için gücümüz yettiğince çare aradık. Biri zayıflama otu, öbürü ilacı verdi. Kilo vereceğine yeni sağlık sorunları oldu. Saçları döküldü, 10 yıl önce bizi İstanbul'a sevk ettiler. Mideye kelepçe takılmasını önerdiler, ama yaşı küçüktü, yol parasını karşılayacak durumda da değildik. Zayıflaması için verilen otlar, ilaçların bozduğu sağlığı için 7 yıl uğraştık. Verdiği kiloları geri aldı, psikiyatri tedavisi görmek zorunda kaldı. İzmir'de de bu sorununa çare aramayı sürdürdük. Kızımın sonunda yüzü güldü."

“DİYETE UYGUN YİYECEKLERİ ALAMIYORDUK”

Üç yıl önceki Hıdrellez dileğinin, duasının kabul olduğunu dile getiren, İzmir Kent Hastanesi'nde ameliyat olduğu 5 Mayıs'ı doğum günü ilan eden Esmanur da duygularını şöyle dile getirdi: “Yemekten bu hale geldiğimi biliyordum. ‘Diyet yap' dediklerinde diyete uygun yiyecekleri alamıyorduk bile. Bana herkes şişko diyordu. Amca çocuklarım düğüne derneğe giderken bile bana 'şişmansın' deyip, yanlarına almıyorlardı. Hep arkalarından bakıp kaldım. Bu ameliyatla yeniden doğdum. Ömrüm boyunca topuklu ayakkabı, hazır kıyafet giyemedim. Hep diktirmek zorunda kaldım. Zayıflayınca topuklu ayakkabı giyeceğim. Bana yeni bir hayat sundular." 

“ONUN İÇİN HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK”

Obezite Cerrahı Eyüp Yeldan, Esmanur'un kilolarını kantarın tartamayacağı kadar aşırı olduğunu belirterek şöyle dedi: “Morbid obezitede diyet çare değil. Tüp mide operasyonu Esmanur'u kilolarının yanı sıra obezitenin açtığı hastalıklardan da kurtaracak. Ameliyat sonrası durumu çok iyi. 1.77 metre boyunda, 275 kilo ağırlığındaki Esmanur'un bir yıl sonunda 80- 90 kilolara düşmesini bekliyoruz. Ameliyat moralini çok yükselti, her şey onun için daha iyi olacak.” (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.