TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Vural Erdoğan'ı eleştirdi

İzmir'de 1'nci Bölge adaylarıyla birlikte yaptığı basın toplantısında konuşan MHP 1'nci Bölge 1'nci sıra Milletvekili adayı Oktay Vural,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsızlık sözünü çiğnediğini belirterek, “Ya Cumhurbaşkanı ol ya da AKP borazanı ol ikisi bir arada olmaz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP'li Vural Erdoğan'ı eleştirdi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN  

MHP Grup Başkanvekili ve MHP 1'nci Bölge 1'nci sıra Milletvekili adayı Oktay Vural, Üçyol'da bulunan Uğur Mumcu Parkı'nda 1'nci Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Partililerin ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Vural konuşmasında, ‘MHP'nin açıkladığı seçim beyannamesinde Türk milletinin tarihiyle birlikte umutla bakabileceği bir beyanname var. Genel başkanımız üniter devletten uzaklaştırmak isteyenlere karşı MHP'nin kararlıkla duracağını ifade etmiştir’ sözlerine vurgu yaparak, “Milletimizin sorunlarımızı çözme noktasında emeklinin, taşeron işçinin, asgari ücretle çalışanın ve herkesin umudu olacağımıza söz verdik. Seçim beyannamemizin esası millettir, hedefi millettir. Bugün geldiğimiz bu noktada meydanlarda paralel mitingler düzenleniyor. Bir taraftan milletin birliğini ve bütünlüğü temsil etmesi gereken Cumhurbaşkanı diğer taraftan AKP devletin tüm gücünü kullanmak suretiyle milletin gücüne karşı algı operasyonları düzenliyorlar. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, namusu ve şerefi üzerine verdiği tarafsızlığını çiğneyerek bugün meydanlarda Cumhurbaşkanlığını bırakmıştır. İktidar partisinin borazanlığını yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu millet size Cumhurbaşkanı olun diye oy verdi. İstikrarsızlığın, dar siyasi polemiklerin odağı haline gelmiştir. Milletimize sıkıntı oluşturan bir Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyız” diye konuştu.

“YSK GEREKLİ UYARILARI YAPMALI”

Vural, Cumhurbaşkanının toplu açılışları bahane ederek AK Parti'ye oy istediğinin altını çizerek, “Yüksek Seçim Kurulu'na buradan çağrı yapıyorum. Biz siyasi partilerle elbette rekabet edeceğiz. Devletin imkanlarıyla bize karşı operasyon yapması kabul edilebilir değildir. Ya Cumhurbaşkanı ol ya da AKP borazanı ol ikisi bir arada olmaz. Sana oy verenlere haksızlık yapıyorsun. Devletin paralarıyla MHP'ye muhalefet edeceğine milletin yanında ol, milletin dertleriyle ilgilen ama sen telaşa düşmüşsün AKP'ye oy devşirmeye çalışıyorsun. Cumhurbaşkanın görevi muhalefet partilerine çatmak değildir. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Özgür ve eşitlik ilkesinin yanında adil bir şekilde seçimlerin yapılması konusunda tedbir almalısın. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı toplu açılışları bahane ederek milletin parasıyla iktidar partisine oy istiyor hem de muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini eleştirerek Anayasal suç işlemektedir. YSK gerekli uyarıları yapmalıdır" dedi.

CUMHURBAŞKANI AK PARTİ'NİN BORAZANI

Vural, devletin Erdoğan'ın oyuncağı olmadığını belirterek, “O makam partilere ait değildir, millete ait. Milleti birbirine düşürerek Cumhurbaşkanlığı yapılmaz. Bu adımlar maalesef milletimize zarar vermektedir. Bu adımlarla Türkiye bir çatışmaya sürüklenmektedir. Cumhurbaşkanı denge mekanizması olmaktan çıkmıştır, makama zarar vermektedir. Cumhurbaşkanı Kuran-ı Kerim miting meydanlarında kullanılacak bir malzeme değildir. O bizim hayat felsefemizdir. Yaptıklarınız Kuran-ı Kerim'in verdiği mesajlara aykırıdır. Seçim meydanlarında birilerinin malzemesi olarak kullanılması kabul edilemez. Kuran-ı Kerim hepimizindir. Siyasi amaçları için bu yönüyle bakıldığında Kuran-ı Kerim yolsuzluğu, yalan atmayı ırkçılığı reddediyor ama yolsuzluk yapanların güzel milletimizi bölenlerin, Kuran-ı Kerim'le bu yaptıklarının üstünü örtmesi kabul edilebilir değildir. Cumhurbaşkanı AKP'nin borazanı olmuştur” diye konuştu.

PARALEL GÖRMEK İSTİYORSAN AYNAYA BAK

Vural, paralel çete vurgusu yaparak, “Miting meydanlarında 2011 yılında kullandıklarını şimdi hangi yüzle tekrar kullanıyorsun. Hesabını verin dediğinde MHP'ye Hoca efendiye saldırısı çok çirkin. Koskoca Hoca Efendi Bahçeli'yle mi uğraşır? Bunu ihanet derecesinde kınıyorum diyen sendin. Şimdi hangi yüzle kalkıp da paralel çeteden bahsediyorsun. Bu kasetlerle siyaset yapan MHP'ye saldıran senin zihniyetin ve sendin kopya başbakan gönderen aman dileyen sensin ne istediler de vermedik diyen sensin. Şimdi paraleli görmek istiyorsan aynaya bak, kendine bak. Saray'da kurduğun paralel bakanlar kuruluna ve hükümete bak” ifadelerini kullandı.

VURAL: BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?

Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemini rüyasında bile göremeyeceğini belirterek, “Bu değerler hepimizin. 18 yıl önceki şiiri okuyor. Beni hapse attılar diyor. Gökalp'ın o şiirini yolsuzluğun süngüsü yapacağını bilseydi, Siirtliler seni asla milletvekili yapmazdı. Doğu ve Güneydoğu'yu PKK'ya bırakacağını bilselerdi yaparlar mıydı? Millet uyanmıştır, Abbas yolcudur. Bir kez daha uyarıyorum milletin değerlerine sahip çıkmalısınız, dini tüketim aracı olarak kullanmayın. Erdoğan, rüyasında bile başkanlığı göstermeyecek. Cumhurbaşkanı görevini yapmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı zedelenmektedir. Vatandaş PKK'yı devlete, devlet PKK'yı vatandaşa şikayet ediyor. Bostan korkuluğu musunuz diye sorarlar” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.