TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için Kemeraltı’nın güzide restoranlarından olan Antik Kafe’ye konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2015 06:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

HALİSA TOPRAK

Mekanın yöneticiliğini Saim Kuyumcu’nun yaptığı restoranda ilk gözünüze çarpan şey çalışanların bir aile gibi olması ve güler yüzlülüğü. Kemeraltı’nın güzide mekanlarından olan Antik Kafe'nin 14 yıllık bir geçmişi var. 14 yıllık bir tecrübenin getirisi olsa gerek mekanda arayabileceğiniz her şey mevcut durumda. Ağırlıklı olarak Kebap üzerine çalışan restoranda 11 kişi istihdam ediyor.

“KENDİMİ İZMİRDE BULDUM”

Saim Kuyumcu yiyecek sektörüne girişini şu şekilde anlattı: “8 yıldır Antik Kafe'de aktif olarak yöneticilik yapmaktayım. Daha önce Grand Plaza Otel'de çalışmaktaydım. Turizm ve otelcilik mezunuyum asıl mesleğim ustalık. Daha önceleri Kuşadası, Bodrum, Ayvalık, Antalya yörelerinde çalıştım. Evlendikten sonra kendimi İzmir'de buldum.”

“İSKENDERİMİZ DAMAKTA TAT BIRAKIYOR”

Antik Kafe'de her türlü damak zevkine hitap edecek lezzetler de bulunuyor. Lezzet ve kalite açısından başarılı olan restoranın yöneticisi bize burada ne gibi ürünleri müşterilerine sunduklarından bahsetti. Kuyumcu, “Yerimizde de sulu yemek, et-tavuk döner, pide çeşitleri, lahmacun, çorbanın her çeşidi mevcut.  En çok iskenderimiz satıyor. Fiyatlarımız çok uygun. Etlerimizi anlaşmalı kurumlarımızdan temin ediyoruz. Eti günlük olarak satın alır, aldığımız gün tüketmeye özen gösteririz. Burada iskenderimiz çok meşhur, gelen müşterilerimiz iskenderimizi yediklerinde tadının damaklarında kaldığını  söylüyor. Tekrar tekrar gelip burada aynı ürünü bizden istiyorlar. İskenderimizi hazırlarken çok dikkat ediyoruz ki insanlar vazgeçmesinler. Hazırlanışını ise önce alt pidesini ısıtarak dilimler şeklinde doğruyoruz arkasından etimizi üstüne kesiyoruz ve özenle yerleştirdikten sonra üzerine sosu ve terayığını serperek yanına yoğurdunu koyarak servis ediyoruz. Ayrıca künefemiz de müşterilerin en çok tercih ettiği yiyecekler kısmında” diye konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZİN ÇOĞUNU YOLDAN GEÇENLER OLUŞTURUYOR”

Müşteri kesimi hakkında bize bilgiler veren Kuyumcu, “Burası işlek bir yer olduğundan gelen müşterilerimizin çoğunu yoldan geçenler oluşturuyor. Gelenlerin %60'ı bu şekilde. Ayrıca Kemeraltı esnafı ve günübirlik gelen turistlerde müşterimi kesimimiz kısmına dahil” dedi.

“TERCİH EDİLME SEBEBİMİZ ALKOLSÜZ BİR MEKAN OLMAMIZ”

Antik Kafe'nin yöneticisi olan Kuyumcu, kendilerini diğer mekanlardan ayıran en önemli özelliğin restoranın alkolsüz olması olduğunu söyledi. Kuyumcu, “Buraya gelen kişilerin çoğu mekanın alkolsüz olmasından dolayı tercih ettiklerini belirtiyorlar. Ayrıca gelenlerin çoğu ürünlerimizin çok lezzetli olduğunu da ifade etmekte. Buraya gelen müşterilerimize lezzetli, kaliteli yemekler sunuyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için asıl olandır" dedi.

“FİYATLARDA DENGE ESAS"

Restorana gelen kişilerin menüdeki fiyatlara değil kaliteye baktıklarının altını çizen Kuyumcu, “Hizmeti gerçekleştirdikten sonra karşıdakinin tepkisi olumsuz olmuyor. Fiyatınız ne kadar yüksek olursa olsun hizmeti karşıdakinin istediği şekilde yaptığın sürece istersen fiyatını çok yüksek tut. Müşteriyi etkileyen fiyat değildir. Bizim işletme olarak fiyatlarımız gayet makul. Kemeraltı’na gelen insanlarımızın gelir seviyesi ortada. İnsanlar bir yere gittiklerinde fiyatlara bakınca ucuz olduğunda acaba kalitelimidir diye düşünüyorlar. Fiyatlar çok düşük olduğunda insanların aklına ‘kullanılan et nedir?’ diye sorular gelebiliyor. Pahalı olunca da Kemeraltı çarşısında zaten fiyatı ne kadar yüksek tutabilirsiniz? Ürünlerimizin fiyatlarını belirlerken ne çok ucuz ne de çok pahalı olacak şekilde dengeli olarak hazırlıyoruz. Burada rakibimiz çok restoran olarak burada hayatta kalmak istiyorsanız ya onlara çok uzak olacaksın ya da en kaliteli ürün sende olacak” dedi.

3 KURALI

Ürünlerin en hijyenik koşullar altında hazırlandığını ve müşterilere sunulduğunu ifade eden Kuyumcu, “Mekanın içini ve dışını sürekli temiz tutuyoruz. Mutfağımız ise, açık mutfak. Bizim müşterilerimiz burada ne yediklerini görerek satın alıyorlar. İşletme olarak gerekli tüm sertifikalarımız mevcut. İşletme olarak bizim için 3 şey esas bunlar; temizlik, hijyen, güven” şeklinde belirtti.

“RAMAZANLA BİRLİKTE İŞLERİMİZDE DÜŞÜŞ OLDU”

Ramazan içerisinde olmamızdan dolayı işlerde belli bir oranda düşüş yaşandığını kaydeden Kuyumcu, “İşlerimiz oldukça düştü. İftar saatinde ancak iş yapabiliyoruz. Satışlarımızın en çok olduğu zaman aralığı okulların kapanmasına yakın olan süre aralığıydı. Yazında havaların sıcak olmasıyla birlikte et ürünleri gitmiyor. Şehirde popülasyon azalıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.