TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka seride 2-1 öne geçti

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto Play-Off final serisinin 3. maçında Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i Karşıyaka Arena'da 71-65 yendi

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka seride 2-1 öne geçti

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-  Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto Play-Off final serisinin 3. maçında Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes İzmir'de Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Karşıyaka Arena'da oynanan mücadeleyi Pınar Karşıyaka 71-65 kazanarak final serisinde 2-1 öne geçti. Final serisinin 4. maçı, bugün yine Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda oynanacak. Seride 4 galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak.

İLK YARIYI EFES ÖNDE KAPATTI

Maça daha iyi başlayan Pınar Karşıyaka maça üç sayılık atışlarla başladı. Maçın ilk periyodu, karşılıklı basketlerle geçilirken ilk periyot 18-18 eşitlikle sona erdi. Maçın ikinci periyoduna Pınar Karşıyaka daha baskılı başladı. Savunmada ve hücumda baskılı oyunuyla etkili olan Pınar Karşıyaka özellikle periyodun ilk yarısında Strawberry'nin basketleriyle rakibi karşısında üstünlük kurmaya çalıştı. Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'nın baskılı oyununa Doğuş Balbay, Saric ve Lasme ile cevap vermeye çalıştı. daha sonra oyuna ağırlığını koyan Anadolu Efes, devreyi 39-35 önde bitirdi.

EFES, STRAWBERRY'İ DURDURAMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında Pınar Karşıyaka, maçta daha fazla ağırlığını hissettirmeye başladı. 25. dakikada 43-41 öne geçti. Anadolu Efes'in Krstic ve Birkan Batuk'la bulduğu basketlere, Strawberry ve Gabriel'le karşılık veren ev sahibi ekip, son çeyreğe 55-51 önde girdi. Dördüncü çeyrekte Birkan Batuk ve Lasme'nin sayılarıyla kontrolü ele almaya çalışan Anadolu Efes, Strawberry'yi durdurmakta başarılı olamadı. Oldukça çekişmeli geçen son bölümde rakibine şans tanımayan Pınar Karşıyaka, karşılaşmayı 71-65 galip tamamladı.

KRSTIC, TARAFTARA EL HAREKETİ YAPTI

Anadolu Efes'in Sırp pivotu Nenad Krstic, karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde sakatlanarak oyundan çıktı. Sağ dizinden sakatlık yaşayan Krstic yerde kalırken, ancak yardım alarak saha kenarına gelebildi. Daha sonra sedyeye alınan oyuncu, bu şekilde soyunma odasına götürüldü. Krstic'in oyundan çıkışı sırasında Pınar Karşıyaka taraftarları cenaze marşını seslendirirken, oyuncunun buna tepkisi sert oldu. Krstic, sedyede bulunduğu sırada rakip takım taraftarlarına küfür anlamı taşıyan el hareketi yaparak karşılık verdi.

"KİLİT MAÇ BU OLABİLİR"

Pınar Karşıyaka'nın Baş antrenörü Ufuk Sarıca, maçtan sonra yapılan basın toplantısında şampiyonluğa uzanmaları halinde elde ettikleri bu galibiyetin kilit rol oynayacağını söyleyerek, "Doğum günümde takımın bana böyle güzel bir galibiyet hediye etmelerinden dolayı oyuncularıma ve desteklerinden ötürü de taraftarlarımıza teşekkür ederim. İstanbul'da oynanan serinin ikinci maçında elde ettiğimiz galibiyet çok değerliydi. Ama bugün kazandığımız maç çok daha büyük öneme sahipti. Bence eğer başarabilirsek, şampiyonluktaki kilit maç bu olabilir. Seride 2-1 öne geçmiş durumdayız. Kentte büyük bir heyecan var. Hepimiz bu heyecanı taşıyoruz ama şampiyonluktan bahsedebilmek için en azından bir maç daha kazanmamız lazım. Salı günü (bugün) de galip gelebilirsek, o zaman şampiyonluktan bahsedeceğiz. Şu an için sadece seride avantajlı durumdayız" şeklinde konuştu.

"FARKIMIZI İKİNCİ YARIDA ORTAYA KOYDUK"

Sarıca, Anadolu Efes'in maçı faullerle soğutmak istediğini, bunda da ilk yarıda başarılı olduğuna değinerek, "İkinci yarıda ise farkımızı ortaya koyduk. Burada bizim agresif savunmamız çok önemliydi. Bugün atamadık ama rakibi tutarak yendik. Bu da takımımızın kazanma karakterini gösteriyor" dedi.

"BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ"

Sarıca, Anadolu Efes Baş antrenörü Dusan Ivkovic'in özellikle hakem kararlarına yönelik yaptığı eleştirilerin aktarılması üzerine, sadece kendi işlerine baktıklarını belirterek, "Dusan Ivkovic çok tecrübeli ve değerli bir hocadır. Ama ben de Anadolu Efes'te yetişmiş bir insanım. Filelere, çemberlere itiraz etmişler. Bir senedir bu filelerle, çemberlerle oynuyoruz. O kulüpte ben ve arkadaşlarım, Aydın Örs ağabey ile çok büyük başarılar kazandık. Ekip olarak o zamanlar da hiç bunlarla ilgilenmedik. Bu bir görüştür ama işin realitesine gelirsek, bugün Heurtel ile beraber Krstic'in de sahada olmaması gerekiyordu. Bu konuda da bir tasarrufta bulunmadık. Biz sadece işimize bakıyoruz" dedi.

"KARŞIYAKA'YI TEBRİK EDEMİYORUM"

Anadolu Efes Baş antrenörü Dusan Ivkovic ise karşılaşmanın ardından yapılan basın toplantısında yaptığı açıklamada kendileri için bu maçın çok zor bir maç olduğunu ve özellikle sahadaki şartlar bakımından çok zorlandıklarını belirterek, "FIBA Teknik Komitesi'nde görev yaptım ve daha iyi hakemlerin yetişmesi için çalışan biri olarak, maçın adil geçmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Oyuncularımı kutluyorum. Maçta 39 dakika çok güçlü bir şekilde mücadele ettiler. Maçta 5'e 8 mücadele ettik. Bununla neyi kastettiğimi anlarsınız. Hakemler faul ve stepslerde kötü kararlar verdiler. Bu nedenle Pınar Karşıyaka'yı tebrik edemiyorum. Ufuk Sarıca çok değerli bir koç ama eşit şartlarda oynadığımızı düşünmüyorum. Böylesine kaliteli bir şampiyonluk mücadelesinde benim işim hakemleri kritik etmek olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

Kutu kutu kutu............................

PINAR KARŞIYAKA: 71 - ANADOLU EFES: 65

Salon: Karşıyaka (İzmir)

Hakemler: Murat Biricik, Aytuğ Ekti, Kaan Büyükçil

Pınar Karşıyaka: Palacios 9, Strawberry 26, Dixon 14, Gabriel 7, Diebler 8, Cemal Nalga 2, Barış Hersek 2, Erkan Veyseloğlu 2, Soner Şentürk 1

Baş antrenör: Ufuk Sarıca

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 5, Perperoglou 9, Birkan Batuk 8, Saric 13, Lasme 10, Krstic 6, Cenk Akyol 3, Cedi Osman 2, Jannig 7, Deniz Kılıçlı 2

Baş antrenör: Dusan Ivkovic

1. Periyot: 18-18

2. Periyot: 35-39 (17-21)

3. Periyot: 55-51 (20-12)

4. Periyot: 71-65 (16-14)

SERİDE ÖNCEKİ MAÇLAR

1. Maç: Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 95-92 (Uzatmada)

2. Maç: Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 85-86

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.