TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"CHP iktidarından hiç kimse asılmayacak"

Yalovalılara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, CHP iktidarına mağdur edebiyatı yaşanmayacak. Kılıçdaroğlu olduğu sürece bu ülkede hiç kimse asılmayacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"CHP iktidarından hiç kimse asılmayacak"

Yalova’da partisinin düzenlediği mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun süre kaldığı benim dediği Yalova’dayız. Önümüzde bir süreç var. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Beraber çalışacağız. Omuz omuza, 7 Haziran’da hep birlikte sandığa gideceğiz. Ben de sizin için çalışacağım. Sandığa giderken, seçimlere giderken CHP’ye oy varmış bir kişiyi ikna edeceksiniz. 2002’de iktidara geldiler. O gün doğan çocuk, 13 yaşında oldu. O günden bugüne ne oldu. Muhtar kardeşlerim. 53 bin muhtarımız var. Muhtarlık seçimleri demokrasinin en güzel tecelli ettiği seçimlerdir. O kendisi çıkar, oyunu ister. Parti seçmez. Büyükşehirlerde köylerin tüzel kişilikleri alındı, muhtarlar yetkisiz hale getirildi. Size sahip çıkmak CHP’nin görevi. Muhtar kardeşim, eğer sen seçildin, gerçekten muteber bir kişi olmak istiyorsan, adresin CHP’dir. Muhtar kardeşlerimin bütün taleplerini yerine getireceğiz. Sizi halk seçti. Sizi yetkiyi parlamento verecek. Milletvekili seçilir, belediye başkanı seçilir maaş alır, SGK primlerini devlet öder. Muhtarlar ise kendisi öder. Sizi kim düşünüyor, CHP düşünüyor” dedi.

"BEN 4 YIL YETKİ İSTİYORUM"

Türkiye’de 17 milyon yoksul olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben 13 yıl falan istemiyorum. Ben 77 milyon yurttaşımdan sadece 4 yıl yetki istiyorum. Ben siyasal hırsı olan birisi değilim, ben köşeyi dönmek için siyasete girmedim. Ben sabahın 6’sında oğluma 'paraları sıfırladın mı?' demeyeceğim. Ben yoksul vatandaşlarımı düşünüyorum. CHP gelirse sosyal yardımlar kesilecekmiş. Neden keselim. Sosyal yardımları kesmeyi bırak, en az 2 katına çıkartacağım. 4 yıl yetki istiyorum. Göreceksiniz, kul hakkı ödenmeden nasıl ülke yönetilir, Ankara’daki beylere öğreteceğim” diye konuştu.

"HİÇ KİMSE ASILMAYACAK"

"Sözüm söz, CHP iktidarına mağdur edebiyatı yaşanmayacak" diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Kılıçdaroğlu olduğu sürece bu ülkede hiç kimse asılmayacak. Biz yoksulu düşünüyoruz, onlar köşeyi dönmeyi düşünüyorlar. Artık bu mağduriyet oyunu yeter: 13 yıldır saraylarda oturuyorlar, en pahalı arabalar. Halen mağduruz diyorlar. Bırakın böyle mağduriyeti biraz da vatandaş yaşasın. Yaşanabilir ülkenin adımlarını hep birlikte atacağız” dedi. (İHA/BURSA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.