TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beko: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

DİSK bağlı Birleşik Metal İş Sendikası yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı konuşmada “Kandan ve gözyaşından beslenmeye çalışan bir anlayışın ürünü olan Diyarbakır’daki alçak saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz. Bu yaşanan alçakça saldırı derin devletin akıttığı bir kandır” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Beko: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

ANIL YIKGEÇ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş Sendikası yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ali Çetek, ve çok sayıda sendikalı katıldı. Beko yaptığı konuşmasında “Kandan ve gözyaşından beslenmeye çalışan bir anlayışın ürünü olan Diyarbakır’daki alçak saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz. Diyarbakır’da yaşanan alçakça saldırı derin devletin akıttığı bir kandır” diye konuştu.

Açılışta konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK’in küllerinden yeniden doğduğunu dile getirerek, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni sendika binamız bize göstermektedir ki, 12 Eylül öncesinde sizlerle beraber bu sokaklarda demokrasi adına, insan hakları adına, kardeşlik, sendikal hak ve özgürlük mücadelesi adına tırnaklarımızla kazıyarak mücadele vermiştik. DİSK’e bağlı birçok sendikamıza binalar almıştık. İşçilerini evlerini 12 Eylül faşist cuntası maalesef elimizden aldı. Ama küllerinden doğan DİSK bugün Türkiye’nin birçok yerinde yine kendisine bir örgüt evi aldı ve sınıf mücadelesinde yoluna devam ediyor. Burası DİSK’in Kurucu Genel Başkanı Kemal Türklerin evidir” dedi.

KEŞKE BABACAN DA KATKI KOYMUŞ OLSAYDI

Sendikaların dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Beko, “Geçtiğimiz ay Genel Başkanımla Ankara’ya gittik. Ekonomi’den sorumlu Devlet Bakanı Babacan ile görüştük. Birleşik Metal İş Sendikamızın grevi gasp edildiğinde ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Metal iş kolunda yüzde 60 oranında işçiler açlık sınırının altında yaşadığını söyledik. Keşke Birleşik Metal İş Sendikamızın toplu iş sözleşmelerinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı da katkı koymuş olsaydı bugünler Kocaeli’nde, Gebze’de ve başka yerlerde yaşanmamış olsaydı. Daha sonra ekonomi den sorumlu devlet bakanı şöyle bir açıklama yaptı; 500 milyon lira zararımız var. o 500 milyon liranın 250 milyon lirasını metal iş kolundaki arkadaşlarımıza vermiş olsaydınız bunlar yaşanmayacaktı. Her sendikamızı dikkate almaları gerektiğini düşünüyoruz. Biz de bu ülkenin bağımsız, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYI KINIYORUZ

Diyarbakır’a ziyarette bulunacaklarını da sözlerine ekleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, şöyle konuştu: “Son günlerde Diyarbakır’da akıtılan bir kan var. Bu derin devletin akıttığı bir kandır. Ülkemizin geleceğine dair sorumluluğumuz gereği gidişattan duyduğumuz kaygıyı daha önce kamuoyuyla paylaşmış, seçimlerin güvenlik ve şeffaflık içinde geçmesi konusunda endişelerimizi dile getirmiştik. Kandan ve gözyaşından beslenmeye çalışan bir anlayışın ürünü olan bu alçak saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz.”

TÜRK HALKI OTOKRASİYE KARŞI DEMOKRASİYİ TERCİH ETTİ

Haziran ayının coşku ve hüzün ayı olduğuna dikkat çeken Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, 8 Haziran seçimleriyle ilgili olarak otokrasiye karşı kazanılan bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin getirilmek istenen bir yanlıştan döndüğünü ifade eden Serdaroğlu, “Kara günde de mutlu günde de dostlarımıza ihtiyacımız var. Böyle mutlu günler paylaşıldıkça güzelleşiyor. Bu aylar coşku aylarıdır. Nisan ile başlayan bu aylar 1 Mayıs ile birlikte çoğalır ama Haziran bir başka aydır. Bildiğiniz gibi Haziranlar her zaman bir şeylere gebedir. Güzel günlere olduğu gibi canlarımızın gittiği günlerde olmuştur Haziran’da. Güzel günlerimizi hatırladığımız gibi canlarımızı da anıyoruz. Bu ayda başka bir sevincimiz daha ortaya çıktı. Türk halkı otokrasiye karşı demokrasiyi tercih etti. Biz biliyoruz ki sadece bir barajın yıkılması değil, Türkiye’nin getirilmek istenen bir yanlıştan dönüldüğü anlamına geliyor. İşçiler, emekçilerle ilgili karanlık günlerin belki ülkede yaşanmaması anlamına geliyor. Biz nelerin yaşanabileceğini biliyorduk. Bu dönemlerin çok önemli olduğunu da biliyoruz. Metal işçileri Mayıs’ta başlayan coşkularını Haziran’a taşıdılar. Metal işçileri de bugün yine kendi iş kollarındaki otokrasiye karşı mücadele verdiler. Bu mücadelelerini sürdürecekler” diye konuştu.

ÜYE SAYIMIZ ARTTI

Açılışta konuşma yapan Şube Başkanı Ali Çetek, “Dileğimiz yeni açılan binamızın tüm işçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olmasıdır. Daha önceki binamızda bin kişinin altında olan üye sayımız varken, bugün itibariyle 5 bin üyenin üzerine çıkmıştır. Bugün, 11 yıldan beri vermekte olduğumuz sendikal mücadelemizin başarıya ulaştığını görüyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Sendikal mücadele, kendini sadece işyerlerinin sorunlarıyla sınırlamamalı; yaşam alanlarına, toplumsal ve çevresel sorunlara da duyarlı biçimde mücadele perspektifini bu bütünsellik üzerinden kurmalıdır. Bu doğrultuda diğer tüm toplumsal muhalefet dinamikleriyle ortak bir duruş ve mücadele hattı yaratabilir ve bu dinamiklerin işçi sınıfının mücadelesiyle organik bağlarının kurulmasıyla işçi sınıfının tarihsel düşmanı olan sermayenin pervasızca saldırılarını durdurabilir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.