TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İzmir çift kutuplu siyasetin kurbanı oldu”

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Halka hizmet etmenin atışma konusu olmaması gerektiğini düşünen MHP İzmir Milletvekili Adayı Kılıç, “Yerel yönetimlerde İzmir çift kutuplu siyasetin kurbanı oldu. Konak Tünelleri de bunun en son göstergesidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 06:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İzmir çift kutuplu siyasetin kurbanı oldu”

ANIL YIKGEÇ

7 Haziran Genel Seçimlere sayılı günler kala ikinci Seçim İrtibat Merkezi(SİM)’ni açan MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kararsız seçmenlere ulaşmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen MHP İzmir Milletvekili Adayı Kılıç, İzmir’in gündemini meşgul eden Konak Tünelleri ve yaya geçidi hakkında da yorumlarda bulundu.

Seçim çalışmaları için son günlere girdiklerini belirten Kılıç, kararsız seçmenlerin karar vermeleri için de zamanlarının azaldığını söyledi. Yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Kılıç, “Seçim çalışmaları için son 10 güne girdik. Seçim yasakları da başlıyor. Bu zamana kadar ektiğimizi biçme dönemimiz başlıyor ve halkın nezdinde kime karar vereceği noktasında kararsız olanların da kararını vermek adına son kalan günler. Biz hala çok yoğun bir şekilde AKP’nin iktidardan gitmesi için ‘Bizi bunlardan kurtarın da ne yaparsanız yapın’ diyecek kadar yılgın bir kalabalığın ve CHP’nin de söylemlerini eyleme dönüştüremediği yorgun bir kent olan İzmir’de hala kararsızların büyük sayıda olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bu seçmene ulaşmamız lazım.

ÇOK DİNAMİK BİR SEÇİM GEÇİRİYORUZ

Sokaklardaki siyasetimiz devam ediyor. Yoğun bir şekilde kentin bütün ilçelerine, kılcallarına girmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla burada önemli olan kentine en yoğun yerleriyle beraber bizim MHP’yi bilen ama tanımayan insanlara ya da bizi tanıyıp ‘evet siz bu ülkeye hizmet edersiniz’ diyen insanlara ulaşmamız lazım. Her geçen gün bu sayı artıyor. Ulaşma miktarımız artıyor. Çünkü genç, dinamik, İzmir’i bilen ve İzmir’in içinden yetişmiş adaylarımız var. Bu dönem çok dinamik bir seçim geçiriyoruz. Partililerimizin ve milletvekili adaylarımızın motivasyonu çok yüksek. Son dakikaya kadar da bunu korumaya kararlıyız” dedi.

TEMPOMUZ ARTTI

Basılı ve görsel medyanın yanında sosyal medyayı da iyi kullandıklarını belirten Kılıç, “Tempomuz arttı. Her yerdeyiz. Basınla ilişkilerimiz iyi olması nedeniyle yazılı ve görsel medyayı kullanıyoruz. Sosyal medyayı iyi kullanıyoruz. Çoğu partiye göre de sosyal medyayı iyi kullanan bir partiyiz” şeklinde konuştu. Seçim sonuçları için kesin bir şey söylemek doğru olmadığını söyleyen Kılıç, “Seçim sonuçları için kesin bir şey söylemek doğru değil. Arttığını düşünüyorum oranın. Ben üçüncü sıradayım. Zor bir sıradayım. Sonuçta seçilmek istiyorum. Bizden sonraki sıralarda çalışan milletvekili adaylarımızda çok yoğun. Hepimizin tek yürek olarak, tek bir amaca kitlendiğimiz bir duruşumuz var şu anda. Son dakikaya, son saniyeye kadar bir kişiye bile ulaşmak bizim için kardır. 7 Haziran akşamı ancak ne yaptıysak buymuş bizim için takdir edilen diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HALKA HİZMET ETMENİN ATIŞMA KONUSU OLMAMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Halka hizmete talip olduklarını belirten Senem Kılıç, Konak Tünelleri ve yaya geçidi hakkında şu yorumu yaptı, “Halka hizmet etmenin atışma konusu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz hizmet noktasında daha fazla hizmet etmeye talip bir partiyiz. Yerel yönetimlerde İzmir çift kutuplu siyasetin kurbanı oldu. Konak Tünelleri de bunun en son göstergesidir. Trafik ve yaya trafiğinin verimliliği esas alarak yapılan uyarlamada halkın bu noktada ne kadar mağdur olacağı ya da halkın buradaki faydası ve verimi düşünülmeden yapılmış bir ulaştırma projesi; bir gün önce kişilerin Konak Tünelleri açılmamışken karşıdan karşıya geçebildiği, bir gün sonra da ‘Biz nereden geçeceğiz’ diye sorduğu, hiçbir bilgilendirmenin, yapılandırmanın, hatta can güvenliğinin dahi sonradan alındığı yönetim programına şahit olduk. Bence yönetim beceriksizliğiydi. Çift kutuplu siyasetin göstergesiydi. Orada olması gereken şuydu; yaya trafiği ile beraber araç trafiği de eş değer düşünülmeliydi. Önce can güvenliği… Hem yaya hem taşıt sürücülerin can güvenliği sağlandıktan sonra oranın aktif edilmesi en doğru olandı. Burada da seçim öncesi ‘Sen yaptın, ben yaptım’ yarışına giderek bir şeyleri dikkate almadan insanların oyunu almaya talip olan siyasetin ucuzlatılmış halini görüyorum.”

YİNE OLMADI, YİNE EKSİK KALDI

Hizmeti sahiplenme konusunda bile kutuplaşmış Türkiye’nin görüldüğünü ifade eden Kılıç, “Hizmeti sahiplenirken de kutuplaşmış Türkiye’yi görüyoruz. Ülkede muhalefet ve iktidar arasında ne yapıldıysa o ak bu kara, bu iyi bu kötü demek doğru değil. İyi yapılan bir şeyin iyi yapılması noktasında artı teşekkür ya da takdiri belirtebiliyor olmamız lazım. Yaya trafiğiyle beraber araç trafiğinin kolaylaştırabilmesi için gösterilen çabaya teşekkür ederiz ama… ‘Ama’sı var. Keşke bu ‘ama’lar olmadan her şeyin dört dörtlük olabileceği ya da her şeyin iyi planlandığı bir hizmet alabilsek. Yine olmadı. Yine eksik kaldı. Bir şekilde birileri bu ülkede kaldıraç misali, birileri yukarı çıkarken diğeri aşağı iniyor. Neden bu kaldıracın iki ucu dengede kalamıyor ben de bunu anlamıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.