TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Musa Çam’dan Milli Eğitim’e tepki

Milli Eğitim Bakanlığı’nın imam hatip okullarını teşvik eden yeni bir yönetmelik değişikliği yaptığını dile getiren İzmir Milletvekili Musa Çam, “Buna izin vermeyeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Musa Çam’dan Milli Eğitim’e tepki

Eğitim siteminin içinden çıkılmaz bir hale getirildiğini öne süren İzmir Milletvekili Musa Çam, “Özellikle kamuoyunda 4+4+4 uygulaması olarak bilinen yasa ile kamunun eğitim alanındaki anayasal sorumluluğu olan demokratik ve laik eğitim sunma sorumluluğu  tasfiye edilmek istenmiş, araç, gereç ve altyapı hazırlanmadan ilkokullar ve ortaokullar ayrılmış, kesintisiz 8 yıllık temel eğitim ortadan kaldırılmıştır. AKP içi iktidar kavgalarından kaynaklı dershanelerin kapatılması çalışması ile özel okullar teşvik edilmiş, Türkiye dünyanın en çok özel okulunun olduğu ülkelerinden biri haline getirilmiştir. Bu dönemde müdürlere, müfettişlere uygulanan rotasyonla adeta sürgün gibi tayinler yapılmış, demokrat kimliği ile tanınan idareci ve müfettişler emekliye zorlanmıştır. Bununla da yetinmeyen Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda binlerce okul müdürünü, bir gecede görevden alarak yerlerine, seçilme ölçütü iktidara yakın sendika üyesi olan kişileri atamıştır” ifadelerine yer verdi.

KPSS, TEOG, LYS gibi sınavlarda yeni yolsuzluklar ve kötü yönetimin ortaya çıktığını ileri süren Çam, “Bu durumun en yakın örneği 25 Haziran 2015 günü açıklanması gereken TEOG sınavlarının, yanlış bir sorunun mahkemelik olması nedeniyle ertelenmesi ve öğrenciler ve velilerin mağdur edilmesidir” ifadelerine yer verdi.

“İMAM HATİP OKULLARINA TEŞVİK VAR”

25.06.2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan, “Millî eğitim bakanlığı okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik”te değişikliğe gidildiğini söyleyen Çam, yapılan değişikliklerle ilgili şu yorumda bulundu: “Değişikliklerden de anlaşılacağı gibi; normal ortaokulların içi boşaltılmakta, imam hatip ortaokullarına geçeceklere ve ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu hafızlık eğitimine devam edenlere o eğitim ve öğretim yılı için devam zorunluluğu aramayarak imam hatip ortaokulları teşvik edilmektedir. Milli Eğitim alanında çok ağır bir tahribat yaratmış olan AKP iktidarı kendi çıkartmış olduğu 4+4+4 yasasına ve anayasaya aykırı bir biçimde düzenlemeler yapmakta ve yol açmış olduğu tahribatı ağırlaştırmaktadır. Zorunlu olması gereken 12 yıllık eğitim sürecini her fırsatta kesintiye uğratacak düzenlemeler peşindedir. Zorunlu kamusal 12 yıllık eğitimin içini boşaltarak anayasada öngörülen demokratik devlet pratiğinin dışında çocuklarımızı önce imam hatip okullarına gitmeye zorlamakta, ardından da yaptıkları yeni yönetmelikle zaten çok başarısız oldukları eğitim hayatı organizasyonu alanından çocuklarımızı dışarıda bırakacak ve eğitimle bağlarını koparacak uygulamalara yol açmaktadır. Laik, bilimsel ve demokratik eğitimi ortadan kaldıran, eğitimi dinselleştirmeye yönelik atılan bu adımlara ve küçük yaştaki çocukların eğitim dışına itilmesine izin vermeyeceğimizi, dün olduğu gibi bugün de çağdaş eğitimin yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğiz.”

“BU ANLAYIŞ DEĞİŞTİRİLMELİ”

4+4+4 uygulaması ile küçük yaşta kızların okul hayatının dışına çıkartılmasına teşvik edildiğini savunan Çam, “Bu uygulama nedeniyle küçük kızların zorla evlendirilmelerinin önü açılmaya çalışılmaktadır. Yapılan son düzenleme ile de kadınlar için hayat sigortası olan resmi nikahı önemsiz gibi gösteren bir karar alınmış, dini nikah ile gayrı resmi evliliklerin yolu açılmıştır. Sonuç kadınların çalışma hayatı ve toplumsal yaşam dışına itilerek baskı altında tutulmaları olmaktadır. Çocuk gelinlerin, kadın cinayetlerinin doğal sayıldığı bir ortam oluşturulmuştur. Kadını yok sayan bu anlayışın topyekûn değiştirilmesi gerekmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 Yönetmeliğin 12’nci maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmış, altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: “Ortaokuldan imam-hatip ortaokuluna geçmek isteyen öğrencilerin nakli; imam-hatip ortaokulu müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarafından, ortaokulda zorunlu dersler arasında olmayıp imam-hatip ortaokulunda okutulan zorunlu derslerden 5 inci, 6 ncı ve 7 nci sınıflarda aynı eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başına kadar, 8 inci sınıfta ise eylül ayı son iş gününe kadar yapılacak sınavda başarılı olmaları hâlinde yapılır.”

 Yönetmeliğin 32’nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir: “Ortaokul/İmam-hatip ortaokulu 5’inci, 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerine velisinin yazılı başvurusu üzerine bir eğitim ve öğretim yılı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu hafızlık eğitimine devam etmelerine izin verilir. Hafızlık eğitimine devam ettiğini belgelendirenlerden o eğitim ve öğretim yılı için devam zorunluluğu aranmaz. Bu sürenin bitiminde öğrencilerin okula devamları sağlanır. Bu öğrenciler okula döndüklerinde, devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenlerinden oluşturulacak komisyonca sınava alınır. Başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ettirilir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.