TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vergi haftası kutlandı

23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilecek olan vergi haftasını kutlama etkinliklerine Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan bir törenle başlandı

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vergi haftası kutlandı

NİLGÜN TAZE

1990 yılından beri kutlanan ve bu yıl 26’ncısını gerçekleştirilecek olan vergi haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından konuşma yapan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, bu yıl da topluma verginin önemini anlatacak etkinlikler yapacaklarına değinerek, “Bugün itibariyle vergi haftasına başlamış bulunmaktayız. Ülkemiz ve İzmir için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Vergi haftası verginin öneminin toplumun tüm kesimlerine ulaşılabilmesi, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve farkındalık yaratmak için düzenlenmekte ve kutlanmaktadır. Ülkemizin kalkınma alanında hızlı bir gelişme gösterdiği son yıllarda kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde belirlenebilmesi için vergi gelirleri önemli bir paya sahip bulunmaktadır. 2015 yılı bütçe kanunlarına göre vergi gelirleri bütçenin yüzde 86’sını oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu kadar yüksek paya sahip olan verginin sadece gelir getirmesi düşünülemez. Dolayısıyla vergi ekonomik kalkınmadaki önemi, enflasyon ve işsizliğin çözülmesi, gelir dağılımında adalet yaratılması gibi çok büyük bir öneme sahiptir. Ekonomimizin kayıt altında tutulması çok önemlidir. Eylem planı yürütülmekte olup 2014-2018 yılları arasında koordinatör olarak gelir idaresi başkanlığı seçilmiştir. Bu kapsamda kayıt dışı ekonominin azaltılması için eylem planı 5 bileşen ve bunun altında 62 eylem planı olarak oluşmakta olup öncelikle bu 5 bileşenle kayıt dışı ekonominin tespit edilmesi, ekonomi üzerindeki etkilerinin artırılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi , uyum seviyesinin yükseltilmesi, yönetim kadrosunun güçlendirilmesi,  toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak ve ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri getirmektir” dedi.

ELEKTRONİĞE VERGİ DENETİMİ

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet üzerinden yapılan ticari, ekonomik faaliyetlerin büyük boyutlara ulaştığını düşünüldüğünde elektronik anlamda da vergi denetimlerinin artırılması gerektiğini söyleyen Engin, “Yine turizm, inşaat sektöründe vergi denetimlerinin artırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı olarak görevimiz toplumsal refahın artırılması için gelir sağlamak ve bu geliri dağıtırken adaletlilik, tarafsızlık ve verimlilik çerçevesinde hareket etmektir. Bu kapsamda vergiye gönüllü uyumun arttırılması alanında faaliyetlerimizi devam ettirmeliyiz. Vergi mükellefi olmak sadece bir yükümlülük değil aynı zamanda bir vatandaş olarak kaliteli hizmet alabilmektir. Toplam 40 okulda 8 bin 222 adet öğrenciye ulaşmış olacağız. Dolayısıyla bu bağlamda hem çocuklarımıza hem de gençlerimize vergi bilinci aşılayarak ülkeye katkılarını sağlama açısından sadece bir yükümlülük değil bir vatandaşlık görevi olduğunu tekrar tekrar hatırlatacağız. Bu kapsamda vergi geleceğimizdir diyerek kamu hizmetlerinin etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi için gerekli olan finansal kaynağın yaratılmasında çok büyük paya sahip olan vergi konusuna dikkat çekmek vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirebilmek amacıyla hafta boyunca düzenleyeceğimiz çeşitli etkinlikleri destek vereceklere şimdiden teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.