TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar anneleriyle müze turunda

null

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklar anneleriyle müze turunda

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından çocuklara yönelik etkinliklere hız veren Karşıyaka Belediyesi, bu kez annelerin de katılımıyla müze turları düzenledi. Program kapsamında ilçedeki müzeleri gezip geçmişe kısa bir yolculuk yapan anne ve çocuklar, daha sonra da Taypark’ta eğlenceli vakit geçirdi. Başkan Akpınar “Çocuklarımızın tatillerini en iyi şekilde geçirmesi için çalışıyoruz” dedi.

4 MAHALLEDEN 200 KİŞİ

Karşıyaka Belediyesi’nin yaz dönemi faaliyetleri çerçevesinde anne ve çocuklara özel olarak düzenlediği müze gezileri yoğun ilgi gördü. Latife Hanım, Örnekköy, Zübeyde Hanım ve Mustafa Kemal mahallelerini kapsayan etkinlik, dört gün sürdü. Her mahalleye özel bir günün ayrıldığı organizasyona toplam 200 anne ve çocuk katıldı.

TAYPARK’TA EĞLENCELİ FİNAL

Muhtarlar aracılığıyla kayıtları alınan anne ve çocuklar, yaşadıkları mahalleden otobüslerle alınarak Haberleşme Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Latife Hanım Anı Evi’ne götürüldü. Müzeleri gezip, sergilenen eserler hakkında bilgi alan anne ve çocuklar için Taypark’ta da dinlenme programı yapıldı. Anne ve çocuklar, proje sayesinde, hem eğitici hem de eğlenceli bir gün geçirmiş oldu. Yoğun ilgi gören müze gezilerinin Ramazan ayının ardından devam edeceği belirtildi.

“YAZ BOYUNCA SÜRECEK”

Karşıyakalı çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmesi için böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çocuklarımız için yaz boyunca sürecek kurslar, çeşitli gösteri ve etkinlikler düzenliyoruz. Müzeler sayesinde öğretici olan, sosyal tesislerimizde ise eğlendiren bu programa anneleri de dahil ettik. Yaz boyunca bu tür etkinliklerimiz sürecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.