TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlığım için okuyorum projesi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Menemen Devlet Hastanesi’nde başlayan sağlık okuryazarlığı “SAĞLIĞIM İÇİN OKUYORUM” projesi kapsamında hastane polikliniklerinde hastalara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Sağlık ile ilgili temel bilgilerin anlatıldığı broşürlerle son 10 yılda daha da önem kazanan Sağlık Okur-Yazarlığı konusunda halkı bilinçlendirmek amaçlanmaktadır

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 10:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlığım için okuyorum projesi

Yapılan çalışmalar sağlık okuryazarlığı yeterli olmayan kişilerin acil servisleri daha fazla kullandığını, hastaneye daha sık yatırıldıklarını, ciddi hastalıklarda ölüm oranlarının daha da yüksek olduğunu göstermiştir. Sağlık hizmetlerinin amacına ulaşması, yani hastaların gerek sağlığına kavuşması gerekse aldıkları hizmetten memnun kalmalarının ön şartlarından biri yapılan işleri kavramaları ve sonuçlarını öngörebilmeleri olduğu için her geçen gün sağlık okuryazarlığının önemi artmaktadır.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Sadece okuma kabiliyeti olmayıp, okuma, dinleme, analiz etme, karar verme ve sağlık durumuna uygun olan hizmeti alabilme becerisini geliştirecek olan Proje,  Menemen Devlet Hastanesi bünyesindeki çalışanların katılımı ile sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla hasta ve yakınlarına eğitim verilip doküman dağıtılması ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır.

Broşürleri alan hasta ve yakınları verilen bilgilendirmeden dolayı projede çalışanlara memnuniyetlerini ve bu tarz bilgilendirmelerin devam etmesini istediklerini ifade etmişlerdir.

Proje hakkında konuşan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek “Sağlık Okur Yazarlığı halkımızı sağlık konusunda bilinçlendirmek için son yıllarda oldukça önem kazanmıştır. Menemen Devlet Hastanemizin bu konuda önemli bir adım atarak diğer kurumlara da örnek olacağını düşünüyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.