TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sadaka değil toplu sözleşme

DİSK-Emekli-Sen Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, Konak Saat Kulesi civarında düzenlenen eylemde iktidarın Temmuz ayında vereceğini açıkladığı 100 TL artışla emeklinin gözünü boyamaya ve oylarını ipotek altına almaya çalıştıklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2015 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sadaka değil toplu sözleşme

NİLGÜN TAZE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Mart 2015 tarihli gurup toplantısında, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında iki ikramiye vereceklerini açıklamasının ardından başbakanın ‘iki ikramiye Türkiye’yi batırır’ açıklamasının emekli düşmanlığını ifade ettiğini söyleyen Yılmaz, “13 yıldır iktidarda bulunan ve emeklinin taleplerine kulaklarını tıkamış olan iktidar partisi AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan başka bir şey beklemek kendimizi kandırmak olurdu. Birileri başbakanı uyarmış olacak ki, ilk açıklamasından bir hafta sonra  partisinin gurup toplantısında müjdeyi patlattı ve Temmuz ayında bin TL’nin altında aylık alan emeklilere 100 TL artış verileceğini açıkladı. Biz bu açıklamanın da yabancısı değiliz çünkü 2011 yılı milletvekili seçimleri öncesinde de zamanın başbakanı Recep Tayip Erdoğan ‘İntibak Yasasını’ çıkaracaklarını ve emeklilerin mağduriyetlerini gidereceklerini açıklamıştı. Ne oldu? İntibak dedikleri ucube bir yasayla işi geçiştirdiler. Öncelikle şunun bilinmesinde yarar var. Başbakanın yapılacağını açıkladığı 100 TL zam emeklilerin tümünün alacağı bir zam değildir. Bu açıklamadan sonra gerek yandaş basın gerekse hükümet yetkilileri bu artıştan 5 milyonunun üzerinde emeklinin yararlanacağını açıklayarak milyonlarca emekliyi sürükledikleri sefaleti açıkladılar. Şimdi iktidara sormak gerekmez mi? Hani SSK emeklilerinin en düşük aylığı bin 47 TL, BAĞ-KUR emeklilerininki ise bin 20 TL’siydi? O zaman bin TL’nin altında aylık alan 5 milyon emekli uzaydan mı geldi? Elbette uzaydan gelmediler Türkiye’de yaşıyorlardı. Sizde yaptıklarınızın önemini vurgulamak isterken, farkında olmadan uygulamalarınızla milyonlarca emekliyi sürüklediğiniz sefaleti itiraf ettiniz” dedi.

100 TL ARTIŞ HER EMEKLİYE OLMAYACAK

5 milyon emeklinin tamamının 100 TL’lık artış almayacağını bin-bin 100 TL arasında aylık alan emeklilerin aylıkları bin 100 TL’ye tamamlanacağını, bin 10 TL alan bir emeklinin 90 TL’sini, bin 90 lira alan emeklinin ise 10 TL’sini alacağına dikkat çeken Yılmaz, “Açlık sınırının bin 308 TL, yoksulluk sınırının 4 bin 700 TL olduğu Türkiye’de bin TL’nin  altında aylık alan emeklilere verilecek 100 TL artış emeklinin hiçbir derdine derman olacak kadar bir artış değildir. Artışın Temmuz ayında verilmesi de ayrıca tartışılması gereken bir durumdur. Hükümete sormak gerekmez mi neden şimdi değil de seçimden sonra? Sizin iktidar olacağınızın garantisi nedir? Millet size iktidar olacağınıza dair senet mi verdi? İktidar bu düzenlemeyle önce oy sonra maaş artışı diyerek, milyonlarca emeklinin oyunu ipotek altına almak istemiştir. Emeklileri uyarıyoruz. Sağlıkta reform dediler cepten ödemelere yetişemez olduk. İntibak yasası dediler, işi basit bir düzenlemeyle geçiştirdiler. Aldığı emekli aylığıyla geçinemediği için iş yeri açan ya da çalışan emeklilerden yüzde 15 Sosyal Güvenlik destek Primi alarak milyonlarca emekliyi borçlandırdılar. Çalışanlara verilen banka promosyonlarının emeklilere verilmesini sağlayamadılar. Kaynak yok diyerek aylıklarımızı yüzde 2-3 artırırken, Özel Bireysel emeklilik Sistemine milyarlarca TL para aktardılar. Bizler size çağrıda bulunuyor ve ‘haydi örgütlenmeye, haydi sendikaya üye olmaya’ diyoruz” çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.